Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Ο Σπύρος Ζάρκος νέος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

Εχει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα καθώς κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις στην τραπεζική και ασφαλιστική εποπτεία καθώς και στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Eurobank: Ο Σπύρος Ζάρκος νέος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

Η «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία», ανακοινώνει μια σημαντική διοικητική αλλαγή στον οργανισμό.

Μετά από περισσότερα από 25 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στον Όμιλο Eurobank, η κα Δέσποινα Ανδρεάδου, Group Chief Audit Executive (CAE), Γενική Διευθύντρια, θα αποχωρήσει από τη θέση της ως Group Chief Audit Executive. Ωστόσο, η κα Ανδρεάδου θα συνεχίσει την πολύτιμη συνεισφορά της στον Όμιλο ως Σύμβουλος Διοίκησης, αναφερόμενη απευθείας στον κ. Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες.

Κατά τη θητεία της ως Group Chief Audit Executive, η κα Ανδρεάδου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια κουλτούρας υψηλών προτύπων εσωτερικού ελέγχου και διακυβέρνησης εντός του Ομίλου. Οι προσπάθειές της συνέβαλαν σημαντικά στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας, της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης προς τους μετόχους, τους επενδυτές και τους πελάτες.

Υπό το πρίσμα αυτής της διοικητικής αλλαγής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank επικύρωσε στις 25.4.2024 τον ορισμό του κ. Σπυρίδωνος Ζάρκου ως νέου Group Chief Audit Executive της Eurobank, με ημερομηνία ισχύος του εν λόγω ορισμού την 1η Μαΐου 2024, διαδεχόμενος την κα Δέσποινα Ανδρεάδου σε αυτόν το ρόλο.

Ο κ. Ζάρκος διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και τη σχετική επαγγελματική εμπειρία για την ανάληψη της ανωτέρω θέσης, έχοντας υπηρετήσει ως Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου στη Eurobank από το 2020, πληροί δε όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, ο κ. Ζάρκος κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις στην τραπεζική και ασφαλιστική εποπτεία καθώς και στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων (Recovery and Resolution) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMF, EBA, Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος).

Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια και Οργανισμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (HFSF, IMF, EBA, EIOPA, ECB/SSM, SRB). Ακόμη, ο κ. Ζάρκος έχει συνεισφέρει στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με ειδίκευση στην οικονομετρία και την υπολογιστική στατιστική (computational statistics). Ο κ. Ζάρκος είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το Southern Illinois University (ΗΠΑ) και πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Eurobank εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα του κ. Ζάρκου να καθοδηγήσει αποτελεσματικά τη λειτουργία εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου και να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης και συμμόρφωσης. Η Eurobank απευθύνει επίσης τις καλύτερες ευχές της τόσο στην κα Δέσποινα Ανδρεάδου όσο και στον κ. Σπυρίδων Ζάρκο για την ανάληψη των νέων ρόλων τους στον οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v