Αλμα 239% στα κέρδη της Capital Product Partners το Q1

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας συμφερόντων του Ευ. Μαρινάκη, διαμορφώθηκαν στα 33,9 εκατ. δολάρια, με άνοδο 239% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αλμα 239% στα κέρδη της Capital Product Partners το Q1

Αύξηση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε ποσοστό 29% με έσοδα $104,5 εκατ. έναντι $81,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ανακοίνωσε η Capital Product Partners L.P.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας συμφερόντων του Ευ. Μαρινάκη, διαμορφώθηκαν στα 33,9 εκατ. δολάρια, με άνοδο 239% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης: 

  • Η εταιρεία προχώρησε σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2024.
  •  Στις 2 Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία παρέλαβε το LNG/C Axios II. Πρόκειται για την δεύτερη παράδοση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας της εταιρείας για την απόκτηση 11 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τελευταίας γενιάς (MEGA).
  • Ολοκλήρωση της πώλησης εντός του πρώτου τριμήνου, των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Long Beach Express και Akadimos με κέρδος ύψους 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων και σύναψη συμφωνιών για την πώληση ακόμα πέντε των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. 

O κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της Capital Product Partners L.P., δήλωσε: 

Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω την εταιρεία να συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικό σχέδιο που καταρτίσαμε τον Νοέμβριο του 2023, με την προσθήκη δύο πλοίων LNG/C τελευταίας γενιάς και την πώληση επτά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, οι πωλήσεις των οποίων αναμένεται να αποφέρουν καθαρά έσοδα ύψους περίπου 182,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοινωθείσα πρόθεση σταδιακής αποεπένδυσης από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Καθώς αναμένουμε άλλα τρία ολοκαίνουργια, τελευταίας γενιάς πλοία LNG/C να ενταχθούν στο στόλο μας τους επόμενους μήνες -όλα με μακροπρόθεσμες ναυλώσεις σε ισχύ- εξακολουθούμε να εστιάζουμε στον εταιρικό μετασχηματισμό μας και στον τρόπο με τον οποίο θα ενισχύσουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου και την ενεργειακή μετάβαση.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα της Capital Product Partners.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v