Συζήτησε πώληση της EFG International ο Σπύρος Λάτσης

Σε συζητήσεις συγχώνευσης ενεπλάκησαν οι διοικήσεις των δύο ελβετικών τραπεζών, που στη συνέχεια διακόπηκαν, σύμφωνα με το Reuters. Ο ρόλος του CEO της EFG, τι εκτιμούν οι αναλυτές.

Συζήτησε πώληση της EFG International ο Σπύρος Λάτσης

Η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer είχε διαπραματεύσεις με την EFG International, με βασικό μέτοχο την οικογένεια Λάτση (στη φωτό ο Σπ. Λάτσης), για ενδεχόμενη εξαγορά τους τελευταίους μήνες, αλλά οι συζητήσεις έχουν σταματήσει, δήλωσαν στο Reuters άτομα με γνώση του θέματος.

Οι δύο ελβετικές τράπεζες βρέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν η Julius Baer απομάκρυνε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Philipp Rickenbacher, μετά από ζημιές από δάνεια στην προβληματική εταιρεία ακινήτων Signa.

Η Julius Baer θεώρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG International Giorgio Pradelli ως δυνητικό επικεφαλής μιας συνδυασμένης τράπεζας, στο πλαίσιο των σχετικών διαπραγματεύσεων, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. 

Ωστόσο, οι δύο τράπεζες διέκοψαν τις συνομιλίες τους, χωρίς να είναι σαφής η αιτία του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις. Η Julius Baer βρίσκεται σε αναζήτηση Διευθύνοντος Συμβούλου, μια διαδικασία που πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι. 

Δεν είναι σαφές εάν ο Pradelli εξετάζεται ακόμη για την ανάληψη του πόστου στην Julius Baer, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το Bloomberg News νωρίτερα την Παρασκευή ανέφερε ότι η Julius Baer διερευνά πιθανή εξαγορά της EFG International, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Η EFG International έχει market value περίπου 3,8 δισ. ελβετικά φράγκα (4,16 δισ. δολάρια) ενώ η Julius Baer αποτιμάται σε περίπου 11,5 δισ. φράγκα.

Στρατηγικά, ένας συνδυασμός των δύο τραπεζών δεν έχει μεγάλη λογική, έγραψαν αναλυτές της RBC. Η Baer εμπλέκεται σε ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων και η πρόσθετη πρόκληση μιας ενσωμάτωσης της EFG θα εγείρει ερωτήματα, έγραψαν οι αναλυτές.

«Συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών, υπολογίζουμε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να είναι 
ουδέτερη για τα κέρδη ανά μετοχή έως το 2026», αναφέρει σχετική έκθεση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v