Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο δ.σ. του Digital Europe για το 2024-2026 η Γιώτα Παπαρίδου

«Αναγνώριση του καίριου ρόλου που διαδραματίζει παγκόσμια η ελληνική βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας», δήλωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας.

Στο δ.σ. του Digital Europe για το 2024-2026 η Γιώτα Παπαρίδου

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας-Digital Europe, για τη διετία 2024-2026, εξελέγη η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας-ΣΕΠΕ. Η εκλογή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 20 Ιουνίου 2024.

Ο Digital Europe αποτελεί τον κορυφαίο Σύνδεσμο, ο οποίος διαμορφώνει το όραμα για την Ευρώπη με κοινό στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σε όλα τα επίπεδα. Μαζί με τα μέλη του, ο Digital Europe διαμορφώνει επίσης τις θέσεις της βιομηχανικής πολιτικής σε όλα τα σχετικά νομοθετικά θέματα και συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή των σχετικών πολιτικών της ΕΕ. Tα μέλη του περιλαμβάνουν 41 εθνικές εμπορικές ενώσεις απ' όλη την Ευρώπη, καθώς και 109 εταιρείες που είναι παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα τους. Συνολικά, εκπροσωπεί πάνω από 45.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στην Ευρώπη.

Για την εκλογή της, η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ κυρία Γιώτα Παπαρίδου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να εκπροσωπώ τον ΣΕΠΕ και τη χώρα μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Digital Europe για τη διετία 2024-2026. Αποτελεί αναγνώριση τόσο της προσπάθειάς μας να προωθήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία ως καταλύτη για την ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ευρώπη όσο και του καίριου ρόλου που διαδραματίζει παγκόσμια η ελληνική βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας. Τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς εισερχόμαστε σ' έναν νέο κύκλο με μια νέα Επιτροπή, ένα ανανεωμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι η ώρα να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ προωθώντας ταυτόχρονα τις θέσεις του ελληνικού κλάδου ΤΠΕ».

Ο ΣΕΠΕ είναι mέλος του Digital Europe από το 1999, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες τομέων και επιτροπών και ως ενεργό μέλος εκφράζει και προωθεί τις θέσεις των επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v