Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ οι υπογεγραμμένες συμβάσεις

Το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της Mevaco προέρχεται από την κατασκευή βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα. Παράλληλα, όμως, διευρύνεται σταδιακά η παρουσία της εταιρείας στον χώρο των αμυντικών εξοπλισμών.

Mevaco: Πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ οι υπογεγραμμένες συμβάσεις

Την αισιοδοξία της για την πορεία της Mevaco τόσο για φέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, εστιάζοντας τόσο στο υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων όσο και στις προοπτικές των εργασιών της στα μέτωπα των βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα και για αμυντικούς εξοπλισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Mevaco Δημήτρης Κωστόπουλος, το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων υπερβαίνει τα πενήντα εκατ. ευρώ και στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και οι υπόλοιπες εργασίες που αναλαμβάνει και εκτελεί η εταιρεία.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, αναμένεται κάποια κάμψη στις οικονομικές επιδόσεις της Mevaco σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα (καθυστέρησαν ορισμένες παραγγελίες με ευθύνη τρίτων), πλην όμως εκτιμάται ότι στο σύνολο της χρονιάς, οι απώλειες θα υπερκαλυφθούν και τελικά το 2024 θα κλείσει σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή την περίοδο, το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της Mevaco προέρχεται από την κατασκευή βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς η εταιρεία είναι leader στην ελληνική αγορά και επιπλέον σημαντικό τμήμα της παραγωγής της κατευθύνεται στο εξωτερικό.

Παράλληλα όμως διευρύνεται σταδιακά η παρουσία της εταιρείας στον χώρο των αμυντικών εξοπλισμών, όπου πέρα από τις παραγγελίες του Naval Group, παίρνει δουλειές και από εταιρείες του κλάδου σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Μπαράζ επενδύσεων

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η νέα μονάδα παραγωγής που θα κατασκευαστεί σε όμορο χώρο των σημερινών εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο (η συγκεκριμένη επένδυση βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης και προγραμματίζεται να έχει χτιστεί μέσα στο 2025) αποβλέπει κατά κύριο λόγο να εξυπηρετήσει ανάγκες της Mevaco στο μέτωπο των αμυντικών εξοπλισμών.

Πέραν αυτής της μονάδας, σειρά επενδύσεων τρέχουν αυτή την περίοδο στην εισηγμένη εταιρεία με την παραγγελία νέων μηχανημάτων, με τον εκσυγχρονισμό του μηχανουργείου, κ.λπ.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή (καταβολή στις 10 Ιουλίου), ενώ η διοίκηση ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα προσαρμογής στο νέο κανονισμό του ΧΑ, καθώς η υπάρχουσα μετοχική διασπορά υπερβαίνει το 40%.

Το 2023 η Mevaco σημείωσε κύκλο εργασιών 42,76 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,171 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεισε τη χρονιά με θετικό καθαρό ταμείο ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v