Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρωκλινική

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε ενεργούς ή πρώην καπνιστές ηλικίας 50-80 ετών. Τι περιλαμβάνει. Πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι.

Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρωκλινική

Η Ευρωκλινική Αθηνών εντάσσει τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα στο φάσμα των υπηρεσιών της. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για έναν ετήσιο έλεγχο που στοχεύει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίζονται πιθανά προβλήματα στον πνεύμονα, ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα. Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ελλάδα, για αυτό η διάγνωσή του στο αρχικό στάδιο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα για την έγκαιρη και αποτελεσματικότερη θεραπεία με υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Πνεύμονα περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση από τον Ειδικό Ιατρό Πνευμονικών Παθήσεων, με λεπτομερή καταγραφή αναλυτικού οικογενειακού ιστορικού και συμπλήρωση κατάλληλου ερωτηματολογίου
  • Αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης με παραπεμπτικό ΕΟΠΠΥ
  • Εκτίμηση αποτελεσμάτων

Ο έλεγχος απευθύνεται σε άτομα που είναι μεταξύ 50 και 80 ετών και ανήκουν στις παρακάτω ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου:

  • Σε ενεργούς καπνιστές ή και πρώην καπνιστές που έχουν διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 έτη
  • Σε όσους έχουν ιστορικό καπνίσματος 1 πακέτο ημερησίως για 20 χρόνια ή 2 πακέτα για 10 χρόνια

Τα οφέλη του Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα είναι πολλαπλά, καθώς όχι μόνο επιτυγχάνεται η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, αλλά παράλληλα εντοπίζονται και άλλα πρώιμα προβλήματα στον πνεύμονα, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Για προγραμματισμό ραντεβού οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210 6416101 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00 - 15.00).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v