Προσέγγιση Nova - Alpha Digital

Αναταραχή προκαλούν στο στίβο της δορυφορικής τηλεόρασης πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για προσέγγιση μεταξύ της Νova και του Alpha Digital. Οι εξελίξεις συνδέονται με αθρόες απολύσεις στo supersport της Nova και φημολογία για περιορισμό ή και αναστολή του προγράμματός τoυ.

Προσέγγιση Nova - Alpha Digital
Εντονες είναι οι διεργασίες στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη θεαματικές κινήσεις προσέγγισης των εταιριών που διαχειρίζονται τις δύο ανταγωνιστικές δορυφορικές ψηφιακές πλατφόρμες- δηλαδή εκείνες της Νova και του Alpha Digital, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι των δύο εμπλεκομένων πλευρών και κυρίως οι εκπρόσωποι των μετόχων των εταιριών, αν και δεν διαψεύδουν τις πληροφορίες για την αμοιβαία προσέγγιση, εν τούτοις επιφυλάσσονται να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους.

Η επιχειρούμενη προσέγγιση των δύο πλευρών προφανώς έχει άμεση σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στον Όμιλο της NetMed (δεκάδες απολύσεις στο κανάλι Supersport που οι πληροφορίες το θέλουν να περιορίζει το πρόγραμμα του ή και να αναστέλλει την λειτουργία του) και την (δικαστική) νίκη ”στα σημεία”, που πέτυχε ο Αlpha Digital για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η NetMed, ακολουθώντας την πρακτική των ομίλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, κρίνει απαραίτητο να προβεί σε ενέργειες που θα εξασφαλίσουν τη θετική πορεία των εταιριών της στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό η NetMed επαναπροσδιορίζει τις επιχειρήσεις της στον χώρο του Ίντερνετ, ούτως ώστε να λειτουργούν στο μέλλον ως μέρος των τηλεοπτικών συνδρομητικών υπηρεσιών.

Παράλληλα γίνεται μια σειρά από αλλαγές με στόχο την αξιοποίηση συνεργιών μεταξύ των εταιριών του Ομίλου. Διευκρινίζεται ότι τα sites SuperSport.gr και FilmNet.gr θα παραμείνουν σε λειτουργία, όπως επίσης και τα sites nova.gr και multichoice.gr.

Αναπόφευκτα, η αναδιοργάνωση αυτή θα έχει επιπτώσεις σε ορισμένες θέσεις εργασίας στον Όμιλο, τονίζεται στην ανακοίνωση της NetMed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v