Η διοίκηση του ομίλου Viohalco παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την πιθανή επιβολή εισαγωγικών δασμών στα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, θεωρεί πως οι όποιες ενδεχόμενες επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες και διαχειρίσιμες.
Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον όμιλο, η διοίκηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μετά και τις νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς 25% σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, διαπιστώνοντας έλλειψη πληροφόρησης σε μια σειρά από θέματα όπως:
- Πότε θα ξεκινήσει η επιβολή των δασμών.
- Σε ποια προϊόντα χαλκού και χάλυβα θα επιβληθούν, καθώς οι ΗΠΑ δεν παράγουν όλα τα σχετικά προϊόντα και θα ήταν παράλογη η φορολόγηση όσων δεν παράγονται εγχωρίως.
- Αν τα μέτρα θα αφορούν δασμούς ή ποσοτικούς περιορισμούς.
Σε κάθε περίπτωση, ο όμιλος Viohalcο δεν έχει σημαντική θέση στην αγορά των ΗΠΑ, με την παρουσία του στον χάλυβα να είναι αμελητέα και στα προϊόντα αλουμινίου πολύ χαμηλή.
Επιπλέον, διαθέτει μεγάλη διασπορά πελατολογίων ανά τον κόσμο και αρκετές εναλλακτικές αγορές, προκειμένου να διαθέσει τα προϊόντα της.