Tα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2025 ανακοίνωσε η Alpha Trust Ανδρομέδα.
Τα κέρδη μετά φόρων έφθασαν τα 8,27 εκατ. ευρώ από τα 2,72 εκατ. ευρώ το 2024, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 205%.
Η άνοδος της κερδοφορίας ήταν αποτέλεσμα της βελτίωσης όλων των κατηγοριών εσόδων του χαρτοφυλακίου ήτοι των κερδών από αποτίμηση, της πώλησης χρεογράφων και των προσόδων χαρτοφυλακίου. Η σημαντική αύξηση των πραγματοποιηθέντων κερδών δίνει αφενός τη δυνατότητα σημαντικά αυξημένου μερίσματος φέτος και αφετέρου την προοπτική διανομής μελλοντικών μερισμάτων.
Τα βασικά χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρείας και οι βασικοί δείκτες περιλαμβάνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Στο τέλος του 2025, το σύνολο του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας ήταν επενδεδυμένο στην ελληνική αγορά, με το 90,02% των επενδύσεων να αφορά εισηγμένες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το υπόλοιπο να κατανέμεται κυρίως σε μετρητά και money market funds.
Η απόδοση του χαρτοφυλακίου το 2025 έφτασε το 27,27%, με την εσωτερική λογιστική αξία (NAV) να διαμορφώνεται στα 38,17 εκατ. ευρώ ή 10,22 ευρώ ανά μετοχή στις 31.12.2025, ενώ η μετοχή της Alpha Trust Ανδρομέδα στις 27 Μαρτίου 2026 διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τιμή κλεισίματος 7,70 ευρώ, καταγράφοντας discount 19,97%.
Πρόταση διανομής μερίσματος
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προτείνει προς τη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 1.493.665,60 ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,40 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 0,32 ευρώ που είχε προταθεί την προηγούμενη χρονιά, το οποίο αποτελεί αύξηση 25%.
Δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό ανά μετοχή θα προσαρμοστεί αναλόγως, λαμβάνοντας υπόψη το μέρισμα που αναλογεί στις ίδιες μετοχές της εταιρείας κατά την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων (record date). Να σημειωθεί πώς το μέρισμα της εταιρείας είναι αφορολόγητο.
Η Alpha Trust Ανδρομέδα διατηρεί τη στρατηγική της για διανομή μερίσματος δύο φορές τον χρόνο, πρακτική που προτίθεται να συνεχίσει και το 2026, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Από το 2019 και μετά, η μερισματική απόδοση της Εταιρείας είναι κάθε χρόνο υψηλότερη από τη συνολική μερισματική απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου, ενώ ο στόχος είναι να συνεχιστεί αυτή η πολιτική στο μέλλον.