Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FlexThis: Αντλησε €150.000 για να στηρίξει επιχειρηματίες του e-mobility

Το e-mobility operating system της FlexThis υποστηρίζει πλέον περισσότερες από 180 ΜμΕ σε έξι χώρες της ΕΕ, βοηθώντας τοπικούς επιχειρηματίες να χρηματοδοτούν, να προμηθεύονται, να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν εμπορικά τους στόλους τους

FlexThis: Αντλησε €150.000 για να στηρίξει επιχειρηματίες του e-mobility

Η FlexThis, εταιρεία που αναπτύσσει ένα AI-enabled operating system για ΜμΕ στον χώρο του e-mobility, δίνει σε τοπικούς επιχειρηματίες και vendors ένα ενιαίο dashboard για να χρηματοδοτούν, να προμηθεύονται, να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν εμπορικά τους στόλους τους μέσα από πολλαπλές πηγές εσόδων

Η FlexThis ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση του pre-seed round της με επένδυση €150.000 από το Investing for Purpose Fund, το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Τμαείο Επενδύσεων (EIF), ως νεότερο επενδυτή της. Συμπεριλαμβανομένης της νέας αυτής επένδυσης, η εταιρεία έχει πλέον αντλήσει συνολικά €543.000 σε pre-seed χρηματοδότηση, με τη στήριξη και των Lars Rasmussen, Helidoni Group και άλλων angel investors.

Σήμερα, η FlexThis υποστηρίζει περισσότερα από 6.000 οχήματα υπό διαχείριση, από ποδήλατα και e-scooters μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε έξι χώρες της ΕΕ. Δίνοντας τη δυνατότητα σε τοπικούς επιχειρηματίες να αναπτύσσουν βιώσιμες επιχειρήσεις κινητικότητας, η FlexThis στοχεύει στην προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης και στη συμβολή στην απελευθέρωση των πόλεων από τη ρύπανση που προκαλούν οι μεταφορές.

Η επένδυση αποτελεί το επόμενο βήμα στην αποστολή της FlexThis να εξελιχθεί ως η «έξυπνη υποδομή» πίσω από τους τοπικούς e-mobility επιχειρηματίες της Ευρώπης. Συνδυάζοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε μία πλατφόρμα, η FlexThis βοηθά τις τοπικές ΜμΕ να ξεκλειδώσουν νέες πηγές εσόδων και να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους, καθιστώντας τη βιώσιμη κινητικότητα πιο ευρέως διαθέσιμη και επιταχύνοντας την υιοθέτησή της στις πόλεις.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, την επέκταση του δικτύου e-mobility επιχειρηματιών της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξη των εργαλείων της για στόλους, χρηματοδότηση, αξιοποίηση και AI-powered αυτοματοποίηση.

Ο Markos Komondouros, partner στο Investing For Purpose Fund, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε τη FlexThis και τον ιδρυτή της, Robbert van der Meer, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επενδύουμε στην εταιρεία σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής της. Η πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει είναι πλέον έτοιμη να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγορά και θα είμαστε δίπλα στη FlexThis για να στηρίξουμε αυτό το επόμενο στάδιο ανάπτυξης, μαζί με τους υφιστάμενους συνεργάτες και επενδυτές της. Ο στόχος της προώθησης της φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης βρίσκεται στον πυρήνα της επενδυτικής μας φιλοσοφίας.»

Ο Robbert van der Meer, founder της FlexThis, πρόσθεσε:

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την ομάδα, τους επενδυτές και την κοινότητα που έχουμε χτίσει γύρω από τη FlexThis. Τους τελευταίους 12 μήνες έχουμε δει ταχεία ανάπτυξη και η νέα αυτή επένδυση ενισχύει τη θέση μας καθώς συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο