Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορδέλου: Οφειλές φόρου από θυγατρική της

Φορολογικός έλεγχος στην εταιρία ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΡΟΥΣΟΣ, θυγατρική της εισηγμένης Αφοί Κορδέλου διενεργήθηκε από τα αρμόδια κρατικά όργανα από τον οποίο προκύπτουν οφειλές ύψους 1,33 εκατ. ευρώ.

Κορδέλου: Οφειλές φόρου από θυγατρική της
Φορολογικός έλεγχο στη εταιρία ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΡΟΥΣΣΟΣ, θυγατρική της εισηγμένης χαλυβουργικής Αφοί Κορδέλου, διενήργησαν τα αρμόδια όργανα του κράτους για τις χρήσεις των ετών 1993-2000, όπως αυτό αναφέρεται σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρίας.

Από τον έλεγχο προέκυψε συνολική βεβαίωση φόρων ποσού 1.339.718 ευρώ, ποσό το οποίο μετά από την επιτευχθείσα συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς θα καταβληθεί σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, ότι το μέγιστο μέρος των βεβαιωθέντων φόρων αφορά χρήσεις πριν από το έτος 2000, που η ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΡΟΥΣΣΟΣ κατέστη θυγατρική της εταιρίας.

Η αποπληρωμή του πρόσθετου φόρου, που ανέκυψε, δεν αναμένεται να μεταβάλει ή να επηρεάσει ουσιωδώς την περιουσιακή κατάσταση και την απόδοση της εισηγμένης μητρικής εταιρίας, όπως αυτό αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Η σχετική επιβάρυνση της θυγατρικής επιχείρησης ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΡΟΥΣΣΟΣ, εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί από την αναμενόμενη κερδοφορία της, δεδομένου ότι ήδη από την χρήση 2002 η εταιρία επέστρεψε στην κερδοφορία παρουσιάζοντας κέρδη προ φόρων που υπερβαίνουν τα 500.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v