Ευρωσύμβουλοι: Αλλαγές στα επενδυτικά πλάνα

Τις αλλαγές στα επενδυτικά της σχέδια ανακοίνωσε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι προς τις χρηματιστηριακές αρχές, όπου κεφάλαια, ύψους 857 χιλ. ευρώ, που προέρχονται από τη δημόσια εγγραφή θα διατεθούν για άλλες επενδύσεις.

Ευρωσύμβουλοι: Αλλαγές στα επενδυτικά πλάνα
Απόκλιση κατά 857 χιλ. ευρώ παρουσιάζει το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Τα αδιάθετα κεφάλαια ύψους 857 χιλ. ευρώ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρόκειται να διατεθούν για μια σειρά άλλων επενδύσεων όπως η επέκτασή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και την αγορά εξοπλισμού.

Ειδικότερα από τα κεφάλαια ύψους 2,38 εκατ. ευρώ που άντλησε η εταιρία από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή, η εταιρία υλοποίησε το επενδυτικό της πλάνο ως ακολούθως:

α) στην κατηγορία ”Δημιουργία Διεύθυνσης Έρευνας & Ανάπτυξης Καινοτομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών” αποφασίσθηκε να διατεθούν από τα αντλούμενα κεφάλαια 457,8 χιλ. ευρώ ενώ αρχικά προβλεπόταν όπως διατεθεί ποσό 1.109 χιλ. ευρώ,

β) στην κατηγορία ”Κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Νέας Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη” αποφασίσθηκε να διατεθούν από τα αντλούμενα κεφάλαια 1.071 χιλ. ευρώ ενώ αρχικά προβλεπόταν όπως διατεθεί ποσά 1.277 χιλ. ευρώ.

Έτσι σε συνέχεια των κατά τα ανωτέρω αλλαγών, παρέμειναν αδιάθετα κεφάλαια ύψους 857,20 χιλ. ευρώ τα οποία η Γενική Συνέλευση των μετόχων με την από 17.06.2002 απόφαση της όρισε όπως διατεθούν ως εξής:

1. Επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό: 205.20 χιλ. ευρώ.

2. Επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα: 258.00 χιλ. ευρώ.

3. Αγορά εξοπλισμού: 394.00 χιλ. Ευρώ. Σύνολο: 857.20 χιλ. ευρώ.

Τα λοιπά απαιτούμενα ποσά για την ολοκλήρωση των επενδύσεων στις συγκεκριμένες κατηγορίες, ορίστηκε ότι θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια της εταιρίας.

Στη συνέχεια, με την από 20.12.2002 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, αποφασίστηκε όπως ποσό 88.000 ευρώ εκ των αντληθέντων κεφαλαίων, το οποίο είχε οριστεί ότι θα διατεθεί για την κατηγορία δράσεων ”Επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα” και ειδικότερα στην υποκατηγορία συμμετοχή σε εταιρία ”Environmental engineering”, διατεθεί για την ίδρυση νέας εταιρίας με την επωνυμία ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ, με σκοπό την διαχείριση επιχορήγησης του Υπουργείου Ανάπτυξης, στα πλαίσια του προγράμματος ”ΕΛΕΥΘΩ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v