Mevaco: Aύξηση πωλήσεων το 2002

Αύξηση 41,5% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Mevaco για το 2002, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 1,30 εκατ. ευρώ παραμένοντας σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Mevaco: Aύξηση πωλήσεων το 2002
Με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της Mevaco ΑΒΕΕ για τη χρήση του 2002.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 23,4% και ανήλθε σε 8,08 εκατ. ευρώ έναντι 6,55 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 10,5% και ανήλθαν στα 1,37 εκατ. ευρώ, από 1,24 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία του έτους 2002 συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού της εταιρίας και αποτυπώνουν την ανοδική πορεία της Mevaco, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή λόγω των αρνητικών συγκυριών.

Η εξέλιξη του επενδυτικού προγράμματος επέκτασης βιομηχανικών και αποθηκευτικών χώρων, καθώς και η προμήθεια μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας έχει αρχίσει να αποδίδει, και αναμένεται να συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση του κύκλου εργασιών και την κερδοφορία της εταιρίας.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας, το Δ.Σ. αποφάσισε να υποβάλει στο τέλος Μαρτίου του 2003 αίτηση ένταξης επενδυτικού προγράμματός της, συνολικού ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, σε αναπτυξιακό νόμο.

Η αξιοποίηση του σημαντικού αυτού επενδυτικού προγράμματος, που θα δημιουργήσει προοπτικές περαιτέρω αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας και της ευελιξίας της Mevaco, θα αποτελέσει τη συνέχεια του επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε το 2000, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία σε ενοποιημένη βάση, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 41,5% και ανήλθαν στα 12,63 εκατ. ευρώ, έναντι 8,92 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 1,30 εκατ. ευρώ έναντι 1,31 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παραμένοντας σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των θυγατρικών εταιριών Mevapower και Mevaco Βορείου Ελλάδος, το οποίο θα επιτρέψει τη βελτίωση των δραστηριοτήτων και των αποτελεσμάτων τους. Με την αναμενόμενη συμβολή της Mevatanco, η οποία ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2002 και άρχισε να δραστηριοποιείται στις αρχές του 2003, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω ο κύκλος εργασιών και να αυξηθούν τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου κατά την τρέχουσα χρήση 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v