Ευρωσύμβουλοι: Εργο στην ΠΓΔΜ

Ενα έργο υψηλής προτεραιότητας ανέλαβε η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το οποίο αφορά την αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης στη γειτονική χώρα.

Ευρωσύμβουλοι: Εργο στην ΠΓΔΜ
Ενα νέο έργο υψηλής προτεραιότητας για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη ΝΑ Ευρώπη ανέλαβε η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., έπειτα από διεθνή διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για την υποστήριξη της αναδιοργάνωσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και του νέου νόμου για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική κυβέρνηση στους δήμους.

Το συμβουλευτικό αυτό έργο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και διάρκειας 2 ετών ανέλαβε η εταιρία ως επικεφαλής κοινοπραξίας, που απαρτίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και τη συνεργαζόμενη εταιρία European Profiles.

Η αποστολή την οποία έχει αναλάβει για διεκπεραίωση η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. αναφέρεται στην τοποθέτηση τριών (3) ελλήνων συμβούλων στο υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της γειτονικής χώρας και την ταυτόχρονη κινητοποίηση ενός σημαντικού αριθμού διεθνών και τοπικών εμπειρογνωμόνων για την υλοποίηση επί μέρους δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

- Την ενίσχυση του υπουργείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή του προγράμματος δράσης του για την αποκέντρωση και το συντονισμό του διυπουργικού οργάνου, που έχει σχηματισθεί για τη σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων.

- Την υλοποίηση πιλοτικών έργων σε δήμους της γειτονικής χώρας με στόχο την εφαρμογή στην πράξη ενεργειών αποκέντρωσης και ενίσχυση της ικανότητας να προσφέρουν αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Η χρήση υψηλής τεχνολογίας και μεθόδων της κοινωνίας της πληροφορίας αναφέρονται μεταξύ των αναμενόμενων πιλοτικών παρεμβάσεων.

- Την εκπαίδευση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις νέες αρμοδιότητες, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και αντίστοιχη υποστήριξη στην Ενωση Δήμων της χώρας.

Εξάλλου, από το Φεβρουάριο του 2002 μέχρι το Φεβρουάριο του 2004, η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. προβλέπει την υλοποίηση μεγάλου αριθμού δραστηριοτήτων στην πρωτεύουσα και στους δήμους της γειτονικής χώρας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη υπόστασή της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου ήδη από το 1996 η εταιρία υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία έργα για διεθνείς οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v