Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 20% των Αττικών Εκδόσεων στη Μondadori

Η ιταλική εκδοτική εταιρία περιοδικού Τύπου Mondadori, συμφερόντων Μπερλουσκόνι, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την οποία εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο των Αττικών Εκδόσεων με ποσοστό 20%, καταβάλλοντας 18,2 εκατ. ευρώ.

Το 20% των Αττικών Εκδόσεων στη Μondadori
Η Mondadori, η μεγαλύτερη εκδοτική εταιρία περιοδικού Τύπου στην Ιταλία, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την οποία εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο των Αττικών Εκδόσεων με ποσοστό 20%.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Mondadori αποκτά από τους βασικούς μετόχους το 20% των μετοχών των Αττικών Εκδόσεων, συγκεκριμένα 3.060.000 μετοχές, καταβάλλοντας συνολικά 18,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 5,90 ευρώ ανά μετοχή.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Mondadori έχει το δικαίωμα να αποκτήσει εντός 18 μηνών επιπλέον μερίδιο 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Η συναλλαγή αφορά την απόκτηση του 100% της εταιρίας Atimod Publishing Investments, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο και κατέχει το 20% των μετοχών των Αττικών Εκδόσεων.

Με την υπογραφή της συμφωνίας η Mondadori αποκτά εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο των Αττικών Εκδόσεων. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου παραμένει ο κύριος Θεοχάρης Α. Φιλιππόπουλος.

Η Mondadori, η οποία μετοχικά ελέγχεται από τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατέχει μερίδιο αγοράς στον περιοδικό Τύπο της Ιταλίας που ξεπερνά το 40% και εκδίδει περισσότερους από 50 τίτλους.

Είναι η μεγαλύτερη εκδοτική εταιρεία περιοδικών ευρείας κυκλοφορίας στην Ιταλία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, και εκτός από τους ιταλικούς τίτλους που συνέχεια αναπτύσσει, έχει επίσης συνάψει διεθνείς συνεργασίες (joint ventures) με μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως η Gruner & Jahr, η Hearst και η Rodale.

Ο όμιλος Mondadori, με πάνω από 50 θυγατρικές και συνεργαζόμενες εταιρίες στην Ιταλία και το εξωτερικό, καλύπτει όλο το φάσμα των εκδοτικών δραστηριοτήτων, από τη δημιουργία των προϊόντων μέχρι την εκτύπωση και τελική διανομή τους. Είναι επίσης ο αναμφισβήτητος ηγέτης στην ιταλική αγορά του βιβλίου, προσφέροντας μία ευρύτατη γκάμα εκδόσεων, από εξαιρετικής ποιότητας φιλολογικά βιβλία μέχρι ευρείας κυκλοφορίας βιβλία τσέπης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι από κοινού πλέον με τη Mondadori, οι Αττικές Εκδόσεις ετοιμάζουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δυναμικής ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του ηγετικού ρόλου τους.

Οι προσβάσεις της Μοndadori στον διεθνή εκδοτικό χώρο, αλλά και στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην υλοποίηση των σχεδίων της διοίκησης των Αττικών Εκδόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v