Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαϊδεμένος: Εξηγήσεις προς Χ.Α.

Διευκρινίσεις που αφορούν σε σημειώσεις του ορκωτού λογιστή για αποτιμήσεις μετοχών αλλά και συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, περιέχει η απαντητική επιστολή της Χαϊδεμένος προς το Χ.Α.

Χαϊδεμένος: Εξηγήσεις προς Χ.Α.
Διευκρινίσεις που αφορούν σε σημειώσεις του ορκωτού λογιστή περιέχει η απαντητική επιστολή της εταιρίας Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ προς το Χ.Α.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή που αφορά στον μητρικό ισολογισμό στην παρατήρηση υπ’ αριθμ. 8, κάνει αναφορά στον τρόπο αποτίμησης των μετοχών που κατέχει η εταιρία από συμμετοχές της σε άλλες εταιρίες.

Οσον για τον λογαριασμό ”Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις” ποσού 4.830.896,89, αφορά μετοχές δύο εταιριών, οι ισολογισμοί των οποίων ελέγχονται από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή και δεν είναι εισηγμένες στο Χ.Α. και στον λογαριασμό ”Μετοχές μη εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών” ποσού 8.010,41 αφορά μετοχές μιας εταιρίας μη εισηγμένης στο Χ.Α., ο ισολογισμός της οποίας δεν ελέγχεται από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή.

Επίσης, ποσό 3.657.015,89 αφορά την αξία κτήσης του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Clear Channel Χαϊδεμένος Α.Ε., που στις 31/12/2002 έκλεισε την πρώτη της υπερδωδεκάμηνη χρήση και με το ποσό 1.173.881,00 ευρώ εξαγοράσθηκε στις 13/06/2002 το 100% της Ελληνικής Εκτυπωτικής Α.Ε.

Σημειώνεται στην απαντητική επιστολή, ότι ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής αποτίμησε τις ανωτέρω συμμετοχές στη χαμηλότερη τιμή μεταξύ της τιμής κτήσεως και της τρέχουσας τιμής, όπως αυτή προκύπτει από την εσωτερική λογιστική αξία, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, σύμφωνα με το άρθρο 43 παρ. 6 (β,γ) του Κ.Ν. 2190/20.

Η εταιρία, όπως επισημαίνεται, αποτίμησε τις συμμετοχές στην αξία κτήσεως, η οποία είναι χαμηλότερη από την πραγματική, κάνοντας χρήση του άρθρου 42α παρ. 2,3 του Κ.Ν. 2190/20, που επιτρέπει την παρέκκλιση από τη γενική διάταξη για την παρουσίαση της πραγματικής εικόνας.

Τέλος, τονίζεται στην απαντητική επιστολή ότι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, η εταιρία εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι λογιστικοποίησης της ανωτέρω παρατήρησης και δεν τίθεται θέμα επίπτωσης στην περιουσιακή της διάθρωση την 31/12/2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v