Ευρωσύμβουλοι: Eργο ύψους 5,4 εκατ. ευρώ από ΥΠΑΝ

Εγκρίθηκε από το ΥΠΑΝ η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων έντασης γνώσης, από την εταιρία Ευρωσύμβουλοι. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΛΕΥΘΩ και είναι ύψους 5.492.912,50 ευρώ.

Ευρωσύμβουλοι: Eργο ύψους 5,4 εκατ. ευρώ από ΥΠΑΝ
Εγκρίθηκε η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων έντασης γνώσης από την εταιρία Ευρωσύμβουλοι στη Θεσσαλονίκη.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο, εγκρίθηκε από το ΥΠΑΝ η πρόταση της Ευρωσύμβουλοι για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΛΕΥΘΩ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και είναι ύψους 5.492.912,50 ευρώ. Το σύνολο της επιδότησης του προγράμματος ανέρχεται σε 2.746.456,25 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο θα επενδυθεί από την ίδια την εταιρία, η οποία έχει ήδη επενδύσει 1.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του έργου.

Σημειώνεται ότι συνολικά το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία της υποδομής της θερμοκοιτίδας, ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.800 τ.μ. καταμερισμένο σε μικρούς χώρους – κυψέλες για τις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν. Στο κτίριο, το οποίο γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις της Ευρωσύμβουλοι, περιλαμβάνονται και χώροι για κοινές υπηρεσίες και χρήσεις (αίθουσες συνεδριάσεων και σεμιναρίων), διοικητικές υπηρεσίες κ.λπ.

Επίσης, περιλαμβάνει τη λειτουργία της θερμοκοιτίδας για μια τριετία, την παροχή υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν και την επιχειρηματική συμμετοχή της Ευρωσύμβουλοι στο μετοχικό κεφάλαιο επιλεγμένων εκ των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Η θερμοκοιτίδα φέρει το όνομα i4G (Incubator for Growth) και σε αυτή μπορούν να εγκατασταθούν αναπτυσσόμενες (early stage & expansion) επιχειρήσεις έντασης γνώσης και νέας οικονομίας της Β. Ελλάδας.

Οπως επισημαίνεται, κλαδικά, η i4G εστιάζει την προσοχή της, κατά σειρά προτεραιότητας, στους κλάδους τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών και βιομηχανίας περιεχομένου, υπηρεσίων και τεχνολογιών περιβάλλοντος και ενέργειας, υπηρεσίες εξειδικευμένων μελετητών/συμβούλων, νέα υλικά και σχεδιασμός για βιομηχανικά προϊόντα και για κατασκευές και μικροηλεκτρονική.

Εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα εγκατασταθούν 8-13 εταιρείες στις οποίες θα παρέχεται και επιχειρηματική / συμβουλευτική υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή της Ευρωσύμβουλοι αναμένεται να προσδώσει σημαντικές συνέργειες και υπεραξίες, τόσο στην ίδια, όσο και στις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι το έργο αποτελεί ένα από τα πρώτα εγχειρήματα δημιουργίας ιδιωτικών θερμοκοιτίδων στην Ελλάδα και αναμένεται να συμβάλει θετικά στη δημιουργία και ανάπτυξη νέων καινοτόμων εταιρειών, οι οποίες απασχολούν προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, επιλύοντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν, το ζήτημα της πρόσβασης σε κεφάλαια για την εκκίνηση και την ανάπτυξή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v