Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Διευκρινήσεις προς Χ.Α. για ορκωτό

Επιστολή-απάντηση σχετικά με τα χρεωστικά υπόλοιπα αλλά και τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή για την θυγατρική της Medicon Cosmetics έστειλε σήμερα η εταιρία Medicon προς το Χ.Α..

Medicon: Διευκρινήσεις προς Χ.Α. για ορκωτό
Απαντητική επιστολή σχετικά με τις λογιστικές καταστάσεις και τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση του 2002 έστειλε σήμερα προς τις χρηματιστηριακές αρχές η εταιρία Medicon.

Όσον αφορά τα χρεωστικά υπόλοιπα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Χρεωστικά υπόλοιπα ποσού 317,5 χιλ. ευρώ περίπου (218,5 χιλ. για την Medicon Hellas AE και 99 χιλ. ευρώ για την Medicon Ε.Π.Ε.), αφορούν υπόλοιπα δημοσίων νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, των οποίων η είσπραξη καθυστερεί πέραν του έτους. Εξ αυτών 278 χιλ. ευρώ αφορούν ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο, παρότι αναγνωρίζει τις απαιτήσεις των εταιρειών του ομίλου, για τυπικούς λόγους, δεν μπορεί να προβεί στην πληρωμή. Η εταιρεία έχει ήδη ασκήσει σχετικά ένδικα μέσα για την δικαστική διεκδίκηση των ανωτέρω απαιτήσεων. Η εταιρεία αναμένει ότι τα ανωτέρω χρεωστικά υπόλοιπα θα εισπραχθούν εντός της χρήσεως 2003.”

Καθόσον αφορά απαιτήσεις εξ επιταγών και γραμματίων ποσού 40,5 χιλ. ευρώ της θυγατρικής Medicon Cosmetics κατά πελατών της, δεν σχηματίσθηκε σχετική πρόβλεψη, διότι η εταιρεία εκτιμά ότι οι σχετικές απαιτήσεις δεν είναι ανείσπρακτες ή επισφαλείς, ενώ οι σχετικές αναγκαστικές διαδικασίες επανείσπραξής τους εκκρεμούν. Η εταιρεία κατά παγία πρακτική της, εφόσον κρίνει οποιαδήποτε απαίτηση ως επισφαλή, σχηματίζει σχετικές προβλέψεις για την πλήρη κάλυψή τους. Ως εκ τούτου εάν κατά το έτος 2003 συντρέξει περίπτωση, η εταιρεία θα σχηματίσει τις νόμιμες προβλέψεις και για τις απαιτήσεις αυτές.”

Επίσης όσον αφορά σχετική επιστολή που κάνει λόγο για την ανάγκη εφαρμογής του άρθρου 47 του Ν. 2190/1920 για την θυγατρική της Medicon Cosmetics η επιστολή τονίζει τα εξής:

”Σύμφωνα με την από 30.12.2002 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Medicon Hellas A.E. και τις από 30.12.2002 απόφαση του Δ.Σ. αυτής και της κατά 100% θυγατρικής Medicon Cosmetics A.E.E., οι οποίες καταχωρήθηκαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης (την 31.12.2002), έγινε έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά τα (100%) θυγατρικής Medicon Cosmetics A.E.E., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993 και των άρθρων 69 επ. του Κ.Ν. 2190/1920, σχετική δε ανακοίνωση απεστάλη στο ΧΑΑ με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 393/7.1.2002 επιστολή της (μέσω του συστήματος Hermes) και δημοσιεύθηκε προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού στο με αύξοντα αριθμό 6/10.1.2003 Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α..”

”Ως εκ τούτου παρότι θεωρητικά συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 47, του Κ.Ν. 2190/1920 για τη θυγατρική ”Medicon Cosmetics A.E.Ε.”, ως υπολαμβάνει η σχετική παρατήρηση του Ορκωτού Ελεγκτή, ενόψει των διαδικασιών συγχωνεύσεως, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του α’ εξαμήνου του έτους 2003 (για τις διαδικασίες της οποίας θα ενημερώνεται η εποπτεία εγκαίρως), στην πραγματικότητα δεν θα συντρέξει περίπτωση εφαρμογής των οικείων διατάξεων.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v