Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Αύξηση κύκλου εργασιών το 2007

Σταθερή ανάπτυξη παρουσίασε ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Lavipharm κατά το 2007. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 248,3 εκατ. ευρώ από 230,3 εκατ. ευρώ κατά το περσινό έτος, σημειώνοντας αύξηση 7,8%.

Lavipharm: Αύξηση κύκλου εργασιών το 2007
Σταθερή ανάπτυξη παρουσίασε ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Lavipharm κατά το 2007. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 248,3 εκατ. ευρώ από 230,3 εκατ. ευρώ κατά το περσινό έτος, σημειώνοντας αύξηση 7,8%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η θετική αυτή μεταβολή οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο των εγχώριων πωλήσεων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 17,2%.

Αύξηση του Κύκλου Εργασιών σημείωσε και η μητρική εταιρεία Lavipharm Α.Ε. κατά 15,8%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αύξηση πωλήσεων φαρμάκων. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η θυγατρική εταιρεία Lavipharm Hellas A.E., που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου, παρουσίασε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 50%, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφορία στην ελληνική αγορά νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 11,0 εκατ. ευρώ από 20,6 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της μείωσης των μη επαναλαμβανόμενων εσόδων κατά 38%, αλλά και της αύξησης των εξόδων λειτουργίας διάθεσης κατά 27%, για την ανάπτυξη των πωλήσεων. Επίσης, αύξηση 131% παρουσιάζουν τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης, όπου περιλαμβάνεται πρόβλεψη για απομείωση αποθεμάτων της θυγατρικής εταιρείας Lavipharm Corp. ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόβλεψη αυτή έγινε λόγω της καθυστέρησης στην κυκλοφορία του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της διάστασης απόψεων με την υπεργολάβο παραγωγό εταιρεία. Η θυγατρική εταιρεία έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά της παραγωγού εταιρείας, ενώ παράλληλα μελετάται η ανάθεση παραγωγής του προϊόντος σε άλλη εταιρεία ή η παραγωγή του στις εγκαταστάσεις της Lavipharm στις Η.Π.Α., εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Συνεπεία των αυξημένων Χρηματοοικονομικών Εξόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 16,6 εκατ. ευρώ έναντι 11,1 εκατ. ευρώ κατά το 2006, ο Όμιλος παρουσίασε 10,2 εκατ. ευρώ ζημίες προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη μείωση του δανεισμού του Ομίλου κατά 15,7% μέσω της πρόσφατης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, τα χρηματοοικονομικά έξοδα θα περιοριστούν σημαντικά. Τα μετά φόρων αποτελέσματα του Ομίλου παρουσίασαν ζημίες ύψους 11,4 εκατ. ευρώ, καθώς επιβαρύνθηκαν με ποσόν 2,3 εκατ. ευρώ το οποίο καταλογίστηκε από το φορολογικό έλεγχο των προηγούμενων χρήσεων (2003-2005) που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες 9,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 2,7 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος Όμιλος ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v