Πετρόπουλος: Άνοδος 7% του τζίρου στο α΄ τρίμηνο

Ανοδο 7% του κύκλου εργασιών α' τριμήνου ανακοίνωσε η Πετρόπουλος, η οποία αποφάσισε εκτός των άλλων τη διανομή μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή και την αγορά ιδίων μετοχών έως 5%.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Πετρόπουλος: Άνοδος 7% του τζίρου στο α΄ τρίμηνο
Άνοδο 7% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Πετρόπουλος κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Ο φετινός στόχος του ομίλου αναφέρεται σε αύξηση πωλήσεων 10% και σε διατήρηση της κερδοφορίας στα περυσινά περίπου επίπεδα (5,65 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η διατήρηση των κερδών στα ίδια επίπεδα, οφείλεται σε λόγους συντηρητικότητας, λόγω των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να προέλθουν από τη διεθνή κρίση.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στις προβλέψεις αυτές δεν περιλαμβάνονται πωλήσεις της εταιρείας σε Αλβανία, Βουλγαρία και Σκόπια, καθώς και πωλήσεις των κινεζικών αυτοκινήτων Brilliance (θα επηρεάσουν πιθανότατα τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου).

Επιπλέον, στις περυσινές λογιστικές καταστάσεις, υπήρξε και μη επαναλαμβανόμενη ζημιά ύψους 845.000 ευρώ. Και έτσι, θα εξεταστεί ενδεχομένως στο μέλλον κάποια αναθεώρηση του guidance.

---Αποφάσεις για μέρισμα και αγορά ιδίων μετοχών

Η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων μεταξύ άλλων αποφάσισε:

α) τη διανομή μερίσματος 50 λεπτών ανά μετοχή, πέραν των 12 λεπτών που είχαν διανεμηθεί ως προμέρισμα. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι τίτλων στο τέλος της συνεδρίασης της 15ης Απριλίου και το μέρισμα θα καταβληθεί στις 23/4. Από τις 16.4.2008 οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.

β) την δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών έως και του 5% του συνόλου εντός ορίων από 1 έως 12 ευρώ.

γ) την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, όπου στα προηγούμενα μέλη προστίθενται οι κ. κ. Γιάννης Κατσουρίδης (μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Χρηματιστηριακής) και Γεώργιος Δράκος (διευθύνων σύμβουλος της Multifin Πειραιώς)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v