Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Ανοδος στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις

Ανοδική τάση σε ρυθμούς κοντά στο 8% , αναμένεται να παρουσιάσει  τα επόμενα 3-4 χρόνια ο τομέας μακροχρόνιων ενοικιάσεων της Autohellas, σύμφωνα με παρουσίαση της εισηγμένης στην ΕΘΕ.

Autohellas: Ανοδος στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Autohellas στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για την χρήση του 2007. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Μαγγιώρος , αναπληρωτής γενικός διευθυντής, η κα Λίζα Πελεκάνου, διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών και ο κ. Αλέξης Καραμαλής υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων.

Κατά την παρουσίαση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2007, όπου η Autohellas παρουσίασε αύξηση τόσο του εταιρικού όσο και του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8.6%, με τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων να ανέρχονται στα Ευρώ 75.1εκ από Ευρώ 69.1εκ το 2006, αύξηση 8.7%.

Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας σε ενοποιημένο επίπεδο για το 2007 ήταν Ευρώ 15.5εκ.

Κατά την παρουσίαση συζητήθηκε η πορεία του τομέα των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων στην Ελλάδα, και η ανάγκη προσεκτικών κινήσεων από πλευράς Autohellas στην αγορά των tour operators με γνώμονα πάντα την διατήρηση ή και βελτίωση των περιθωρίων κέρδους των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων.

Εκτενής αναφορά έγινε και στον τομέα των μακροχρόνιων ενοικιάσεων, κλάδος ο οποίος συμμετέχει πλέον με 71% στον κύκλο εργασιών της Autohellas.Ο κλάδος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του τάση σε ρυθμούς που θα κινούνται κοντά στο 8% τα επόμενα 3-4 χρόνια και στόχος της Autohellas είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης και του μεριδίου αγοράς που διαχρονικά η Autohellas κατέχει καθώς και η μέγιστη εκμετάλλευση των υποδομών, και του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας που αποτελούν και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.

Κατά την παρουσίαση συζητήθηκε η πορεία και οι προοπτικές ανάπτυξης των θυγατρικών εταιριών της Autohellas και πιο συγκεκριμένα της Autotechnica Ltd, η οποία αντιπροσωπεύει τόσο την Hertz όσο και την SEAT Βουλγαρία και η οποία έκλεισε την χρονιά με 19.7% αύξηση του κύκλου εργασιών στα Ευρώ 7.3εκ από Ευρώ 6.1εκ το 2006, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στις 606χιλ. Ευρώ από 503χιλ. Ευρώ το 2006 (+20.5%).

Λόγος έγινε και για την Demstar Rentals 2005 Ltd, εταιρία στην οποία η Autohellas συμμετέχει με 75%, και στην οποία έχει χορηγηθεί το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Hertz από την Autohellas για την χώρα της Κύπρου και η οποία εμφάνισε 10.8% αύξηση κύκλου εργασιών το 2007 με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στις Ευρώ 392χιλ από Ευρώ 253χιλ το 2006, αύξηση 55%.

Τέλος ο κ. Μαγγιώρος αναφέρθηκε και στην Autotechnica Fleet Services SRL, εταιρία που ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 στην Ρουμανία και απασχολείται στον κλάδο του Fleet Management. Η διοίκηση αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες προοπτικές αυτής της εταιρίας, η οποία στην πρώτη μόλις χρήση της εμφάνισε κύκλο εργασιών 775 χιλιάδες Ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v