Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Σφήνα" Εθνικής στο ΤΤ κόντρα στην Eurobank

Η Εθνική απέκτησε από ομάδα ιδιωτών επενδυτών το 5,16% του ΤΤ, κατέχοντας συνολικά το 5,735%. Είναι η απάντηση Αράπογλου στην "επενδυτική κίνηση" της Eurobank, σχολιάζαν παράγοντες της αγοράς. Τι λένε Φιλιππίδης - κυβέρνηση.

Σφήνα Εθνικής στο ΤΤ κόντρα στην Eurobank
" Βροντερό παρών" αποπνέει η κίνηση - έκπληξη της Εθνικής Τράπεζας να αποκτήσει το 5,16% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 13,25 ευρώ, αναβάζοντας τη συνολική συμμετοχή της στο 5,735%.

Η "σφήνα" της Εθνικής είναι η "απάντηση Αράπογλου" στην "επενδυτική κίνηση" της Eurobank, σχολιάζαν παράγοντες της αγοράς, επισημαίνοντας ότι το "παιχνίδι στις τράπεζες με αιχμή το ΤΤ μόλις άρχισε".

Το "πακέτο" πούλησε στην Εθνική Τράπεζα, ομάδα ιδιωτών επενδυτών, ισχυρή θέση μεταξύ των οποίων είχε ο επενδυτής κ. Αλευρομάγειρας.

Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε το 5,16% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 13,25 ευρώ μέσω 4 πακέτων 7.340.000 τεμαχίων. Αναλυτικά πέρασαν πακέτα 1.325.000, 1.015.000. 500.000 και 4.500.000 τεμαχίων αντίστοιχα.

Πρώτη τάραξε τα νερά η Eurobank ανακοινώνοντας στις 28 Μαρτίου την απόκτηση πακέτου για το 3,9% στα 10,50 ευρώ, εξέλιξη που ανέβαζε το συνολικό ποσοστό της στο 5,9%.

Αργότερα η επίσημη συμμετοχή έφθασε στο 6,075%, ενώ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ν. Καραμούζης, δεν απέκλεισε τη διεύρυνση της συμμετοχής της EFG.

---Τι σχολιάζει το Υπουργείο Οικονομίας

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΤΤ κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας σημειώνουν ότι εξακολουθεί να ισχύει παλαιότερη δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν επιθυμεί στρατηγική συμμαχία με εγχώρια τράπεζα, αλλά αντίθετα θα προέκρινε στρατηγική συμμαχία με ομοειδές τραπεζικό ίδρυμα από την ευρωπαϊκή αγορά.


---Δήλωση Αγγελου Φιλιππίδη

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την αγορά πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Εθνική Τράπεζα, ο Πρόεδρος κ. Άγγελος Φιλιππίδης δήλωσε:

«Η αναδιάρθρωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε συνδυασμό με την υψηλή αξιοπιστία και ρευστότητα που διαθέτει, είναι φυσικό να προσελκύουν είτε επενδυτικές είτε στρατηγικές κινήσεις στο μετοχικό μας κεφάλαιο.

Εμείς χαιρετίζουμε την είσοδο κάθε νέου μετόχου, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στην στρατηγική που χαράξαμε και υλοποιούμε.»

--- Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα,  ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 21 Απριλίου 2008 απέκτησε, μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών, επτά εκατομμύρια τριακόσιες σαράντα χιλιάδες (7.340.000) μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) προς 13,25 ευρώ εκάστη.

Οι παραπάνω μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,161% του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μετά την απόκτηση του παραπάνω ποσοστού, η συνολική συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεδομένου ότι ήδη η Τράπεζα είναι κάτοχος οκτακοσίων δέκα έξι χιλιάδων του που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,574% του μετοχικού κεφαλαίου του(Τ.Τ.), ανέρχεται συνολικά σε ποσοστό 5,735%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v