Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαλάφας: Εργο για την ΟΜΡ Europe, 25 εκατ. ευρώ

Την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της ανέθεσε στη Μπαλάφας η ΟΜΡ Europe, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή μέσων ψηφιακής αποθήκευσης. Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2003.

Στην κατασκευαστική εταιρία Μπαλάφας, ανατέθηκε από την Optical Media Production Europe η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεών της στην περιοχή της Θήβας.

Η Optical Media Production Europe ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2002 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή μέσων ψηφιακής αποθήκευσης (cd-r, cd-rw, dvd-r, dvd-rw), multimedia packaging, smart cards και RF Labels και αποτελεί θυγατρική και συνέχεια της Intersonic, της οποίας την πλειοψηφία (51%) κατέχει η Despec Technology Holdings S.A.

Το νέο συγκρότημα θα κατασκευαστεί στη Θήβα Βοιωτίας, θέση Χάλκο, σε γήπεδο έκτασης 65.000 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει την κατασκευή κτιρίων, βιομηχανοστασίου, αποθηκών, γραφείων διοίκησης καθώς και όλων των υπολοίπων απαραίτητων ειδικών εγκαταστάσεων, καλύπτοντας συνολικά 16.000 τετραγωνικά μέτρα. Το κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 13 εκατ. ευρώ σ’ αυτή τη φάση, ενώ το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντας έτσι την εταιρία, σύμφωνα και με σχετικό δελτίο τύπου, στο μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο εργοστάσιο της Ευρώπης στον τομέα της. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2003 και η εταιρία θα απασχολήσει περισσότερα από 150 άτομα επιστημονικού, τεχνικού και εργατοτεχνικού προσωπικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΜΡ Europe, Δημήτρης Ψαραδάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τόνισε τη σημαντικότητα της επένδυσης αυτής και ανέπτυξε το business plan της εταιρίας. Βάσει αυτού του σχεδίου παρουσίασε τους στόχους και τις προοπτικές της νέας επένδυσης που θα είναι, έως το 2005, οι εγκατεστημένες γραμμές παραγωγής πάνω από 80 και τα παραγόμενα τεμάχια πάνω από 350 εκατ. ετησίως, ποσοστό 2% της παγκόσμιας παραγωγής. Ο κύκλος εργασιών θα υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη θα διαμορφωθούν σε 45 εκατ. ευρώ.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Μπαλάφας, επισήμανε την σημασία της υπερσύγχρονου αυτού έργου, καθώς και την εμπειρία , τεχνογνωσία και δυνατότητα που έχει η εταιρία να αντεπεξέρχεται σε τέτοιου είδους turn key έργα στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Στους πελάτες του ομίλου Μπαλάφα συγκαταλέγονται η Chipita, η Barilla - Misco οι Κυλιδρόμυλοι Λούλη κ.α.



Παράλληλα, η Κ. Μπαλαφας συμμετέχει σε σχήμα με την Προοδευτική, που θα διεκδικήσει το πτυχίο της νέας ανώτατης (7ης) τάξεως, στο πλαίσιο του νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ περί κινήτρων και συγχωνεύσεων των τεχνικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο