Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Γιατί ευνοείται από την κρίση!

Κατά την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της Γενικής Εμπορίου θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 3 λεπτών ανά μετοχή. Στα σχέδια είναι και η επέκταση των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Γενική Εμπορίου: Γιατί ευνοείται από την κρίση!
«Οι ασταθείς οικονομικοί παράγοντες και κυρίως τα αυξανόμενης έντασης προβλήματα χρηματοδότησης που παρατηρούνται διεθνώς, αλλά και στην ελληνική αγορά, θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τις εταιρίες του ομίλου. Η ολοκλήρωση των επενδύσεων των προηγούμενων χρόνων και η καλή χρηματοοικονομική κατάσταση του ομίλου τοποθετούν τη Γενική Εμπορίου σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι του ανταγωνισμού».

Αυτά δηλώνει η εισηγμένη εταιρία, η οποία επισημαίνει την ύπαρξη τόσο αρνητικών όσο και θετικών εξελίξεων για τον κλάδο.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η αναστροφή του γενικότερου επενδυτικού κλίματος στην οικονομία που ξεκίνησε από το δεύτερο εξάμηνο του 2007 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στη ζήτηση για τα προϊόντα της εισηγμένης εταιρίας. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη Γενική Εμπορίου να επικεντρωθεί στα πλέον κερδοφόρα προϊόντα, με αποτέλεσμα να ψαλιδιστεί ο ρυθμός αύξησης του πρώτου εξαμήνου (στο +4,4% έκλεισε στο σύνολο του έτους), αλλά να διατηρηθεί ο υψηλός ρυθμός ανόδου της κερδοφορίας (προ φόρων κέρδη +24%).

Αντίθετα, στις θετικές μέχρι σήμερα εξελίξεις συγκαταλέγονται τόσο οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας (ενισχύουν τη ζήτηση για ορισμένα από τα προϊόντα της εισηγμένης) όσο και η ανοδική τάση των τιμών των μετάλλων (διεύρυνση περιθωρίων κέρδους, λόγω ύπαρξης αποθεμάτων).

Κατά την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της Γενικής Εμπορίου θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 3 λεπτών ανά μετοχή.

Στα σχέδια του ομίλου είναι και η επέκταση των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v