Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SATO: Συμφωνία για joint venture με την ΟΒΙ

Η εταιρία SATO - Βιομηχανία Επίπλων Γραφείου Ανώνυμος Εταιρεία ανακοινώνει ότι στις 12/5/2008 αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας για τη σύσταση κοινής εταιρίας (joint venture) με την επωνυμία OBI.

SATO: Συμφωνία για joint venture με την ΟΒΙ
Η SATO - Βιομηχανία Επίπλων Γραφείου Ανώνυμος Εταιρεία ανακοινώνει ότι στις 12/5/2008 αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας για τη σύσταση κοινής εταιρίας (joint venture) με την εδρεύουσα στη Γερμανία επιχείρηση με την επωνυμία OBI A.G., όπως αποκάλυψε χθες ο Χαμαιλέων.

Η νέα εταιρία, με έδρα την Αθήνα, θα δραστηριοποιείται στην αγορά Do It Yourself - Home Improvement στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Στο μετοχικό της κεφάλαιο θα συμμετέχουν κατά 51% η εταιρία ΟΒΙ και κατά 49% η SATO, ενώ, μέσω ειδικών όρων της συμφωνίας, θα εξασφαλίζεται ο ισότιμος ρόλος των μετόχων στη διοίκηση της νέας εταιρίας.

Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Τετάρτη 14 Μαΐου 2008 οπότε και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η ΟΒΙ αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο retailer παγκοσμίως στην αγορά των Do It Yourself, ενώ κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη.

Η εταιρία OBI δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά της στο Αμβούργο. Αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο όμιλο Do It Yourself στη γερμανική αγορά.

Ο όμιλος διαθέτει 335 καταστήματα στη Γερμανία και 180 σε ευρωπαϊκό επίπεδο (40 στην Ιταλία, 36 στην Αυστρία, 21 στην Ουγγαρία, 4 στη Σλοβενία, 23 στην Τσεχία, 30 στην Πολωνία, 9 στην Ελβετία, 12 στη Ρωσία και 2 στην Κροατία) .


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v