Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Κέρδη έναντι ζημιών στο α' τρίμηνο 2008

Tα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ)  της Centric Πολυμέσα ανήλθαν για το α' τρίμηνο του 2008 σε κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 249,0 χιλ.ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2007.

Centric: Κέρδη έναντι ζημιών στο α τρίμηνο 2008
Κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2008 ο Όμιλος Centric αποτυπώνει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, τόσο της δραστηριότητας όσο και των αποτελεσμάτων, μετά τη στρατηγική απόφαση της εταιρείας να διεισδύσει στον τομέα της διαδικτυακής ψυχαγωγίας (Online Entertainment).

Από το πρώτο τρίμηνο του 2008, η Centric έχει την τελική της μορφή μετά την ολοκλήρωση των εξαγορών στο χώρο του Online Entertainment.

Στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου του πρώτου τριμήνου 2008 γίνεται πλήρης ενοποίηση όλων των θυγατρικών αυτού (SEE Sports Limited του Joint Venture Partner της Sportingbet PLC και ECN Management LTD) που αποκτήθηκαν τους τελευταίους μήνες με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα του Online Entertainment.

Η SEE Sports Limited αποτελεί 100% θυγατρική ενώ στην ECN Management LTD, στην οποία η Centric έχει αναλάβει τη διοίκησή της, μετά και την έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 5 Μαΐου 2008, θα αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στο 51%. Συνεπώς, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με αυτά του 2007.

Πιο αναλυτικά, ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών για το πρώτο τρίμηνο του 2008 ανήλθε σε ευρώ 139,1 εκατ. έναντι ευρώ 1,5 εκατ. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα ευρώ 4,0 εκατ. έναντι ευρώ 0,4 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2007.

Το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε σε 2,9% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών σημειώνοντας πτώση. Η πτώση αυτή αποδίδεται στο ιστορικά χαμηλό περιθώριο κέρδους με το οποίο λειτουργεί η επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου, Online Entertainment, που αποτελεί μεγάλο μέρος της δραστηριότητας της Centric. Το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρείται και στο πρώτο τρίμηνο του 2008 άνω του μέσου όρου του κλάδου.

Σημειώνεται ότι η Centric δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της σε έναν τομέα όπου η κύρια πηγή κερδοφορίας βασίζεται στον όγκο πωλήσεων που πραγματοποιεί.

Εντυπωσιακή αναστροφή σημειώθηκε στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου τα οποία και διαμορφωθήκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2008 σε κέρδη ευρώ 2,6 εκατ. από ζημιές ευρώ 6,1 χιλ. το 2007. Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε κέρδη ευρώ 2,5 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 53,0 χιλ. το πρώτο τρίμηνο του 2007.

Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε κέρδη ευρώ 2,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2008 έναντι ζημιών ευρώ 127,1 χιλ. το 2007. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) ανήλθαν σε κέρδη ευρώ 1,7 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 249,0 χιλ. για το πρώτο τρίμηνο του 2007.

Η ενίσχυση των δραστηριοτήτων της νέας πλέον Centric για την επόμενη 3ετία στηρίζεται σε δύο κύριους πυλώνες, την προϊοντική και τη γεωγραφική ανάπτυξη. Όσον αφορά την ανάπτυξη της γκάμας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κλάδου Online Entertainment, η Centric αναμένεται να αναπτύξει μέσω των θυγατρικών της, ξεχωριστά τις υπηρεσίες πόκερ και καζίνο μέσα από δικούς τους διαδικτυακούς τόπους καθώς επίσης και σε διάφορες γλώσσες στοιχείο που αναμένεται να διευρύνει την παρουσία της στο χώρο αυτό.

Όσον αφορά δε τη γεωγραφική επέκταση, κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη και διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών σε ποικιλία γλωσσών που θα διατεθούν κυρίως στα Βαλκάνια καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντροανατολικής Ευρώπης.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών η εταιρεία έχει ξεκινήσει την στελέχωσή της με νέους καταξιωμένους επαγγελματίες ώστε να υλοποιηθεί η ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και η δημιουργία ειδικά παραμετροποιημένων πλατφορμών (customized platforms).

Αναφορικά με την παραδοσιακή της δραστηριότητα, η Centric είναι πλέον ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Warner Brothers Interactive (WBI) στην Ελλάδα, κάνοντας την μια από τις πρώτες εταιρίες στην Ευρώπη στις οποίες αναθέτει επίσημη διανομή των τίτλων της.

Οι προοπτικές αναμένονται ιδιαίτερα ευοίωνες στον τομέα αυτό, μετά την απόφαση της Warner Brothers να δημιουργήσει ενα νέο Interactive τμήμα το οποίο θα διαθέσει στις διεθνείς αγορές video games βασισμένα στα ήδη υπάρχοντα πετυχημένα franchises της εταιρίας που προέρχονται από κινηματογραφικές της επιτυχίες (όπως Looney Tunes, Batman, Speed Racer), ενώ με την προβολή πολλών σημαντικών ταινιών θα λανσάρεται παράλληλα το αντίστοιχο παιχνίδι.

Κατά συνέπεια η υλοποίηση των ενεργειών αυτών δημιουργεί μια νέα σημαντικά διευρυμένη πελατειακή βάση για την Centric.

----Αγορά ιδίων μετοχών

Η Centric ανακοινώνει ότι προέβη την 16/04/2008 μέσω της Merit ΑΧΕΠΕΥ, σε αγορά 175.406 ιδίων μετοχών, από 6/5 έως και 13/5/08.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v