Συνεργασία Ευρωσύμβουλοι - AlphaTrust Innovation

Η Γνώμων Πληροφορικής, μέλος του ομίλου εταιριών της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή του Venture Capital Alpha Trust Innovation με ποσοστό 20% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Συνεργασία  Ευρωσύμβουλοι - AlphaTrust Innovation
Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις μεταξύ της Διοίκησης της ΓΝΩΜΩΝ Πληροφορικής Α.Ε. - θυγατρικής της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.- και της Alpha Trust Innovation Venture Capital.

Αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΝΩΜΩΝ Πληροφορικής Α.Ε κατά 293,470.29 ευρώ (100 εκατ. δρχ.) η οποία θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή Γενική Συνέλευση με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων.

Η νέα μετοχική σύνθεση της εταιρίας θα διαμορφωθεί, με την εταιρία Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. να κατέχει το 56%, τον Καγγελίδης Κωνσταντίνος το 24% και την Αlpha Trust Innovation Venture Capital το 20%.

Η Alpha Trust Innovation, δραστηριοποιείται στο χώρο επενδύσεων Χαρτοφυλακίου με επιδίωξη την πραγματοποίηση επενδύσεων και την ενεργό συμμετοχή μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών, των οποίων όμως βασικό χαρακτηριστικό είναι οτι δραστηριοποιούνται σε καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες, εμφανίζοντας υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εταιρίες της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας γενικότερα. Επιπλέον εξετάζονται καινοτόμες εταιρίες οι οποίες ανήκουν και σε άλλους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας.



Η ΓΝΩΜΩΝ Πληροφορικής Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών πληροφορικής. Ιδρύθηκε το 1994 και η επιχειρηματική δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων εφαρμογών και ολοκληρωμένων λύσεων (systems integration & turnkey solutions), στους χώρους των επιχειρησιακών συστημάτων (ERP), ηλεκτρονικού επιχειρείν (eBusiness) και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας αποτελείται από 21 άτομα, από τα οποία 11 είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων (Master’s & PhD), ενώ το 85% του συνόλου των εργαζομένων είναι απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η εταιρία είναι συνεργάτης στην Ελλάδα της ILOG S.A., σημαντικού κατασκευαστή τμημάτων λογισμικού βελτιστοποίησης και ευφυούς διαχείρισης.

Η εταιρία ΓΝΩΜΩΝ Πληροφορικής Α.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωση πραγματοποίησε κατά το έτος 2001 έσοδα δραστηριοτήτων που ξεπέρασαν τα 950.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων πλησίασαν τα 250.000 ευρώ. Επίσης έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό έργων, ενώ στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως οι: ALUMIL ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε., KUNSTOFF Α.Ε., ΜΕΛ Α.Ε., ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε., κ.α. αλλά και Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς όπως τα περισσότερα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α.

Τέλος σύμφωνα με ανακοίνωση, η εταιρία συμμετέχει ως Τεχνικός Υπεύθυνος στο έργο OPUS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση στα πλαίσια του Ερευνητικού Προγράμματος IST, και αφορά τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Προμηθειών για την Υγεία. Η συνολική χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ενωση φθάνει το 1.4M ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v