Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΙΝΟΙΛ: ”Πράσινο φως” για την Κύρια Αγορά του ΧΑ

Το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. της ΕΛΙΝΟΙΛ εγκρίθηκε σήμερα σπό το Δ.Σ. του Χ.Α. Η εταιρία θα εκδώσει 2.360.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές και τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος.

ΕΛΙΝΟΙΛ: ”Πράσινο φως” για  την Κύρια Αγορά του ΧΑ
Εγκρίθηκε σήμερα από το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. της ΕΛΙΝΟΙΛ.

Η εταιρία θα εκδώσει 2.360.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές, εκ των οποίων οι 2.250.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και οι 110.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Συντονιστής κύριος ανάδοχος είναι η Εθνική Τράπεζα και σύμβουλος έκδοσης η EFG Telesis Finance.

Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ δραστηριοποιείται στην ενεργειακή αγορά με το εμπορικό σήμα Ελίν, διαθέτοντας ισχυρή παρουσία στο χώρο του δικτύου λιανικής, με περισσότερα από 400 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα κατέχει, από τη δεκαετία του ’60 ήδη, ηγετική θέση στην αγορά υγρών και στερεών βιομηχανικών καυσίμων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για την κάλυψη της βιομηχανίας.

Η εταιρία δραστηριοποιείται ακόμη στους τομείς των λιπαντικών για κάθε είδους οχήματα και μηχανήματα, των λιπαντικών ναυτιλίας, του εφοδιασμού σκαφών αναψυχής στις μαρίνες της Αττικής με καύσιμα και λιπαντικά, καθώς και με την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος εφοδιασμού καυσίμων στις νέες μαρίνες που δημιουργούνται σε όλη τη χώρα.

Την τελευταία τριετία οι επενδύσεις της εταιρίας ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα η κερδοφορία της παρουσίασε άνοδο της τάξης του 80%. Στη χρήση του 2002 τα κέρδη της εταιρίας παρουσίασαν άνοδο της τάξεως του 16,4% και ανήλθαν στα 3,431 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στο ίδιο διάστημα στα 253,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,1%. Οι αναπτυξιακοί αυτοί ρυθμοί συνεχίζονται και στο α’ εξάμηνο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v