Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Ζημιές 349 χιλ. ευρώ το α΄τρίμηνο

Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Autohellas/Hertz για το α' τρίμηνο διαμορφώνονται στις ευρώ -349 χιλ. ευρώ από 794 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Autohellas: Ζημιές 349 χιλ. ευρώ το α΄τρίμηνο
Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Autohellas/Hertz για το α' τρίμηνο διαμορφώνονται στις ευρώ -349 χιλ. ευρώ από 794 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το χαμηλότερο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας καθώς η έντονη εποχικότητα της τουριστικής αγοράς επηρεάζει ανάλογα και τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η Autohellas/Hertz παρουσίασε συνέχιση της αύξησης του κύκλου εργασιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα ευρώ 27,6 εκ. έναντι ευρώ 24 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 15%.

Αντίστοιχα αύξηση 8.6% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) που διαμορφώθηκαν στα ευρώ 13,9 εκ. από 12,8 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2007.

Είναι σημαντικό ότι η αύξηση του κύκλου εργασιών προήλθε τόσο από τις μακροχρόνιες ενοικιάσεις όσο και από τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις που κινούνται με θετικό πρόσημο τους πρώτους αυτούς μήνες του 2008.

Κατά το πρώτο τρίμηνο έγινε αλλαγή στη μέθοδο αποτίμησης των ακινήτων επιμετρώντας πλέον την αξία τους στην εύλογη αξία και όχι στην αξία κτήσεως.

Η αλλαγή αυτή οδήγησε σε αύξηση της καθαρής θέσης των μετόχων κατά ευρώ 15.6 εκ Ευρώ με την μικρότερη όμως αποτίμηση μίας εγκατάστασης να επηρεάζει αρνητικά τα αποτέλεσμα κατά 662χιλ. Ευρώ.

Με την από 15/02/2008 έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, αποφασίστηκε επιστροφή κεφαλαίου 47.3εκ Ευρώ ή 1.3 Ευρώ ανά μετοχή.

Η επιστροφή κεφαλαίου ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2008 με καταβολή του ποσού στους μετόχους ενώ στον ισολογισμό του τριμήνου, το κεφάλαιο προς επιστροφή απομειώνει τα ιδία κεφάλαια και συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό "λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v