Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Ιρλανδία

Η European Profiles, μέλος του ομίλου της Q&R, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Κατάρτισης και Απασχόλησης της Ιρλανδίας FAS διοργάνωσε διεθνές συνέδριο με θέμα: ”Καινοτόμες δράσεις για τη δημιουργία τοπικής απασχόλησης”.

Q&R: Διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Ιρλανδία
Η εταιρία συμβούλων European Profiles, μέλος του ομίλου της Quality & Reliability, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Κατάρτισης και Απασχόλησης της Ιρλανδίας FAS συνδιοργάνωσαν στις 30 Ιουνίου, στο Galway της Ιρλανδίας, διεθνές συνέδριο με θέμα: ”Καινοτόμες δράσεις για τη δημιουργία τοπικής απασχόλησης”.



Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασιακών Θεμάτων της Ιρλανδίας, Φρανκ Φάχεϊ, συμμετείχαν σύμβουλοι απασχόλησης από ευρωπαϊκούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Από την Ελλάδα συμμετείχε αντιπροσωπία δήμαρχων από επτά δήμους της Αχαΐας, που πραγματοποίησε επιτόπια μελέτη υπηρεσιών απασχόλησης της Ολλανδίας και Ιρλανδίας.

Το συνέδριο αυτό ήταν το τέταρτο κατά σειράν που οργανώνει η European Profiles, στο πλαίσιο του έργου ”EULEAP - Τοπικές δράσεις για την απασχόληση”, και συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημειώνεται ότι το έργο EULEAP συμβάλλει στην ανίχνευση και στη διάδοση των ”καλών πρακτικών” απασχόλησης, σε τοπικό επίπεδο, σε επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Γερμανία και Ιρλανδία.

Οι τοπικές δράσεις για την απασχόληση αποτελούν σήμερα την πλέον ελπιδοφόρα πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς επιτρέπουν την προώθηση λύσεων που ανταποκρίνονται στο ιδιαίτερο ”πρόσωπο” των τοπικών κοινωνιών.

Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάσθηκαν επιτυχημένες πρακτικές οι οποίες συνδύασαν την καινοτομία με την αποτελεσματικότητα.

Η συντονίστρια του έργου European Profiles αποτελεί τη βασική επιχειρηματική μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του ομίλου Q&R με μεγάλο αριθμό έργων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η εταιρία έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία στην υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v