Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moda Bagno: Διψήφιο growth & νέες επενδύσεις

Αξιοσημείωτη άνοδο εργασιών και κερδοφορίας αναμένει για φέτος η Moda Bagno, μετά την περυσινή επιστροφή της σε ισχυρή κερδοφορία. Για φέτος αναμένεται άνοδος της τάξεως του 10% στη δραστηριότητα της Κύπρου.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Moda Bagno: Διψήφιο growth & νέες επενδύσεις
Αξιοσημείωτη άνοδο εργασιών και κερδοφορίας αναμένει για φέτος η Moda Bagno, μετά την περυσινή επιστροφή της σε ισχυρή κερδοφορία.

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο ο κύκλος εργασιών του εισηγμένου ομίλου ανήλθε από τα 7,55 εκατ. στα 8,8 εκατ. και τα καθαρά κέρδη από τις 253 στις 323 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moda Bagno, για φέτος αναμένεται άνοδος της τάξεως του 10% στη δραστηριότητα της Κύπρου, 15% για την Τουρκία (με ανάλογο ποσοστό αύξησης λειτουργικών κερδών και διατήρηση της κερδοφορίας στα επίπεδα του 2007), άνοδος 15% στις εγχώριες πωλήσεις επίπλων και συναφών ειδών διακόσμησης κ.λπ.

Στο μέτωπο των δαπανών θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε το κόστος χρηματοδότησης να διατηρηθεί στα περυσινά επίπεδα και τα λειτουργικά έξοδα να αυξηθούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ύψος των κερδών η εισηγμένη αναμένει άνοδο υψηλότερη του 10%, από τις επαναλαμβανόμενες πηγές προσόδων.

Η αύξηση αυτή των κερδών εκτιμάται ότι θα καταγραφεί παρά το γεγονός ότι υλοποιούνται νέες επενδύσεις και συγκεκριμένα δύο καινούργιοι εκθεσιακοί χώροι, η λειτουργία των οποίων αναμένεται στα τέλη του 2008 ή στις αρχές του 2009.

Σύμφωνα με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ο δείκτης P/E είναι μονοψήφιος με βάση την κερδοφορία του 2007 και ο δείκτης P/BV (με βάση τα ίδια κεφάλαια της 31ης Μαρτίου του 2008) χαμηλότερος της μονάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v