Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακούλης: Παραλαβή 102 νέων σκαφών το 2002

Σε νέο κτίριο στεγάζονται πλέον οι εταιρίες του ομίλου Κυριακούλη. Η εταιρία αναμένει στο 2002 τη παραλαβή 102 νέων σκαφών αυξάνοντας το στόλο της στα 330, καθώς και την έγκριση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την εκμετάλλευση μαρίνας στη Λάρνακα.

Κυριακούλης: Παραλαβή 102 νέων σκαφών το 2002
Τα εγκαίνια του νέου της κτιρίου όπου θα συστεγάζονται όλες οι εταιρίες του ομίλου πραγματοποίησε εχθές η εταιρία Κυριακούλης Ναυτιλιακή Α.Ε.

Η εταιρία, που έχει ως κύριο αντικείμενο, την ενοικίαση σκαφών αναψυχής, θα παραλάβει 102 νέα σκάφη εντός του 2002, αυξάνοντας το στόλο της στα 330.

Επιπλέον, μέσω της θυγατρικής της Holding Kiriakoulis Maritine, επεκτείνεται δυναμικά και στο χώρο των τουριστικών γραφείων με την εξαγορά του 49% από την Kapa Change, των ταξιδιωτικών γραφείων Kapa Fin Travel. To πρώτο κατάστημα ήδη λειτουργεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, ενώ προβλέπεται να ανοίξουν άλλα 14 καταστήματα.

Επίσης, η εταιρία, μέσω της κοινοπραξίας Μαρίνες Αττικής -στην οποία συμμετέχουν οι ΓΕΚΑΤ, Προμηθέας GAS, Γνώμων ΑΤΕ, κ.α.- διεκδικεί μαζί με άλλα 14 κοινοπρακτικά σχήματα την εκμετάλλευση των μαρίνων Αλίμου, Ζέας και Φλοίσβου.

Μέχρι σήμερα και οι 14 κοινοπραξίες έχουν περάσει στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού και αναμένεται η τελική επιλογή του ενός ή των τριών επιλαχόντων που θα είναι στην τελική φάση και θα αναλάβουν την αξιοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία Κυριακούλη στρέφει το ενδιαφέρον της, κυρίως, προς την Μαρίνα του Αλίμου.

Ωστόσο οι δραστηριότητες της εταιρίας στη αξιοποίηση μαρίνων, επεκτείνεται και εκτός Ελλάδος και ειδικότερα στη Κύπρο, διεκδικώντας μέσω κοινοπραξίας, την εκμετάλλευση και επέκταση της μεγαλύτερης Μαρίνας της Κύπρου στη Λάρνακα. Η προσφορά της κοινοπραξίας είναι η μοναδική που έχει υποβληθεί και αναμένεται η έγκρισή της από την Κυπριακή Κυβέρνηση για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου.

Οσον αφορά την ανάπτυξη της Μαρίνας Λευκάδος, έργο που αγγίζει τα 9,3 δις. δρχ., η εταιρία Κυριακούλης Ναυτιλιακή Α.Ε, συμμετέχει μέσω της εταιρίας ” Μαρίνα Λευκάδας Α.Ε ” με ποσοστό 25%. Τα χερσαία έργα της μαρίνας, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2002, ενώ η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και η παράδοση του έργου προβλέπεται για το 2003.

Ε.Γλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v