Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Είσοδος στην αγορά της Ρουμανίας

Στην αγορά της Ρουμανίας εισέρχεται σύντομα η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας καθώς θέμα λίγου χρόνου είναι η απόκτηση άδειας εγκατάστασης στη βαλκανική χώρα.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Γενική Εμπορίου: Είσοδος στην αγορά της Ρουμανίας
Στην αγορά της Ρουμανίας εισέρχεται σύντομα η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς θέμα λίγου χρόνου είναι η απόκτηση άδειας εγκατάστασης στη βαλκανική χώρα.

Αρχικά θα λειτουργήσει γραφείο πωλήσεων, ενώ μελλοντικά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και μεταφορά του μοντέλου της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρόνια στα πλαίσια της σημερινής ΓΣ ο πρόεδρος της εισηγμένης, Γ. Κρεμμύδας, δήλωσε ότι η χρονιά είναι δύσκολη με επιπτώσεις στη ζήτηση αλλά και σημαντικούς κινδύνους επισφαλειών. Προτεραιότητα της Γενικής Εμπορίου είναι η επικέντρωση σε σίγουρες ως προς την εισπραξιμότητά τους πωλήσεις.

Ο όγκος των πωλήσεων αναμένεται να για το 2008 μειωμένος, ωστόσο λόγω της ανόδου της τιμής του χάλυβα θα προκύψουν κέρδη αποθεμάτων για την εταιρία. Συνολικά οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφέρονται σε κύκλο εργασιών και καθαρά κέρδη αντίστοιχα των περσινών.

Επίσης η εταιρία αναμένει την είσπραξη υπόλοιπου κρατικών επιχορηγήσεων 700χιλ. ευρώ για επενδύσεις που έχει ήδη ολοκληρώσει.

---Μέρισμα 0,03 ευρώ

Η Τακτική ΓΣ των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή (όσο και πέρυσι), δικαιούχοι του οποίου θα είναι οι κάτοχοι τίτλων στη λήξη της συνεδρίασης της 11ης Αυγούστου. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v