Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Προετοιμάζει είσοδο στην αγορά Ρουμανίας

Την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας, με τη σύσταση θυγατρικής εταιρίας στη χώρα αυτή, προετοιμάζει η Medicon Hellas, όπως ανακοινώθηκε στη Γ.Σ. στις 30/6/2008. Μέρισμα 0,30 ευρώ.

Medicon: Προετοιμάζει είσοδο στην αγορά Ρουμανίας
Την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας, με τη σύσταση θυγατρικής εταιρίας στη χώρα αυτή, προετοιμάζει η Medicon Hellas, όπως ανακοινώθηκε στη Γ.Σ. στις 30/6/2008. Μέρισμα 0,30 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπως σημειώθηκε στη Γ.Σ., η Medicon Hellas άρχισε τον Ιούνιο του 2008 την παραγωγή και τη διάθεση στην ελληνική αγορά των βιοχημικών αναλυτών ΜΕDILYSER BT και MEDILYSER F, το πρωτότυπο των οποίων είχε παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση MEDICA 2007, μετά την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών ευρωπαϊκής σήμανσης και πιστοποίησής τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τα in vitro ιατροτεχνολογικά βοηθήματα.

Επιπλέον, η Medicon International Holdings Limited, θυγατρική κατά 100% της Medicon Hellas, προετοιμάζει την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας, με τη σύσταση θυγατρικής εταιρίας στη χώρα αυτή.

Η εν λόγω θυγατρική θα αναλάβει τη διανομή στην τοπική (ρουμανική) αγορά των in vitro διαγνωστικών προϊόντων παραγωγής της Medicon Hellas καθώς και της Olympus Corporation Life Science Group. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με ειδική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και πριν από την έναρξη δραστηριοποίησης της εν λόγω εταιρίας στην αγορά της Ρουμανίας.

Επιπλέον, στη Γ.Σ. αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος για τη χρήση 2007 ύψους 0,30 ευρώ ανά ΚΟ μετοχή, ορίζοντας ότι δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2007 θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 11ης Ιουλίου 2008 και ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος χρήσης 2007 στις 14 Ιουλίου 2007. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει στις 22/7/2008 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της ΕΤΕ.
 
Τέλος, η Γ.Σ. εξέλεγξε νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, με πενταετή θητεία, το οποίο συγκροτήθηκε αυθημερόν σε σώμα, ως εξής: (α) Σπυρίδων Δημοτσάντος του Στυλιανού, πρόεδρος του Δ.Σ. και δ/νων σύμβουλος, (β) Ευάγγελος Μπαλτζόγλου του Ιορδάνη, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., (γ) Χρύσανθος Μητρόπουλος του Γεωργίου, εκτελεστικό μέλος, (δ) Ιωάννης Πράσινος του Δαμιανού, εκτελεστικό μέλος, (ε) Κωνσταντίνος Χαρώνης του Βασιλείου, μη εκτελεστικό μέλος, (στ) Νικόλαος Πάγκαλος του Παναγιώτη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και (ζ) Δημήτριος Σταμπουλής του Ανδρέου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v