ΒΙΟΣΚ: €950.000 το τίμημα για Water Investments

Στα 950.000 ευρώ ανέρχεται το τίμημα για την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Water Investments από την Κάλλιγκαν Ελλάς, οπως διευκρινίζει η Βιοσώλ. 

ΒΙΟΣΚ: €950.000 το τίμημα για Water Investments
Διευκρινίσεις σχετικά με την επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της παρέχει η Βιοσώλ, απαντώτας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει η Βιοσώλ, η εταιρία Κάλλιγκαν Ελλάς (η οποία είναι θυγατρική κατά 100% της εταιρίας Βιοσώλ ΑΒΕ) εξαγόρασε το 100% των μετοχών της εταιρίας "Water Investments S.A." η οποία ελέγχει κατά 100% τις δραστηριότητες της Culligan στον τομέα της επεξεργασίας και διαχείρισης νερού στην Σλοβακία και την Τσεχία, έναντι τιμήματος 950.000 ευρώ.

Στα πλαίσια της συμφωνίας εξαγοράς η Κάλλιγκαν Ελλάς απέκτησε επίσης τα αποκλειστικά δικαιώματα που κατέχει η "Water Investments S.A." για την ίδρυση και λειτουργία δύο εταιριών Culligan στη Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Οι εταιρίες αυτές θα διαθέτουν προϊόντα επεξεργασίας ύδατος Culligan και θα χρησιμοποιούν το όνομα Culligan σαν μέρος της εταιρικής τους επωνυμίας.

Το μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών αυτών θα καθοριστεί σύντομα στα πλαίσια των διαδικασιών ίδρυσής τους.

Το σύνολο της συμφωνίας αυτής υπεβλήθη υπ'όψιν και ενεκρίθη από τη Διεθνή Culligan.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μας, που αποφασίσθηκαν από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων την 24/09/2007 και την 14/04/2008, διετέθησαν ολοκληρωτικά μέχρι 30/06/2008, όπως προβλεπόταν από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και τα Ενημερωτικά Δελτία που δημοσιεύτηκαν.

Η παρούσα εξαγορά χρηματοδοτήθηκε από ίδια διαθέσιμα της εταιρίας μέσω της θυγατρικής της Κάλλιγκαν Ελλάς. Σημειώνεται ότι όπως προβλέπει το άρθρο 287 παρ.2 του κανονισμού δεν εξεδόθη πληροφοριακό δελτίο για την εξαγορά καθώς "το τίμημα εξαγοράς δεν υπερβαίνει το 30% των ίδιων κεφαλαίων της εισηγμένης εταιρίας... "

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v