Autohellas: Ειδικός διαπραγματευτής η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ

Ειδικός διαπραγματευτής της εταιρίας Autohellas αναλαμβάνει από τις 11 Αυγούστου 2003 η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ. Μεταξύ των δύο εταιριών υπεγράφη σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης διάρκειας ενός έτους.

Autohellas: Ειδικός διαπραγματευτής η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ
Σύμβαση ετήσιας διάρκειας με τη χρηματιστηριακή Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ υπέγραψε η Autohellas, της οποίας η εφαρμογή ξεκινά από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2003 και έχει στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της μετοχής.

Ειδικότερα, η Autohellas έχει συνάψει σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης με την εταιρία Π&Κ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, με την οποία η τελευταία θα διαβιβάζει στο Σύστημα Συναλλαγών του Χ.Α. εντολές ειδικής διαπραγμάτευσης (δηλαδή ταυτόχρονες εντολές αγοράς και πώλησης) για ίδιο λογαριασμό επί των μετοχών της εταιρίας Autohellas, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. Για την υπηρεσία αυτή η Π&Κ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ θα λαμβάνει από την εταιρία αμοιβή.

Επίσης, η σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης με την ανωτέρω εταιρία έχει διάρκεια ένα έτος και, σε περίπτωση που δεν καταγγελθεί τουλάχιστον ένα μήνα προ της λήξης της, παρατείνεται αυτόματα για ένα επιπλέον έτος κάθε φορά.

Τέλος, προς διευκόλυνση του έργου της ειδικής διαπραγμάτευσης, εν όψει των ενδεχόμενων κινδύνων που αναλαμβάνει ο ειδικός διαπραγματευτής, η Π&Κ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ έχει συνάψει σύμβαση με τον κύριο μέτοχο της ανωτέρω εισηγμένης εταιρίας, ήτοι τον κ. Θεόδωρο Βασιλάκη, δυνάμει της οποίας προβλέπεται η υποχρέωση του κυρίου μετόχου να συνάπτει συμβάσεις επαναγοράς μετοχών (repurchase agreements) στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α.

Ειδικότερα, προβλέπεται το δικαίωμα/υποχρέωση συμμετοχής του κυρίου μετόχου στα κέρδη/ζημίες αντίστοιχα που θα πραγματοποιεί η Π&Κ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ από τις συναλλαγές ειδικής διαπραγμάτευσης που θα διενεργεί για ίδιο λογαριασμό της καθ’ όλη την περίοδο άσκησης της ειδικής διαπραγμάτευσης. Η συμμετοχή του κυρίου μετόχου στα κέρδη/ζημίες έχει μόνο επικουρικό και μειοψηφικό χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v