Autohellas: Eξαγορά της Autotechnica Βουλγαρίας

Στην εξαγορά της εταιρίας Bemal Auto έναντι 1 εκατ. ευρώ προχώρησε η Autohellas στις 31 Ιουλίου 2003. Η Bemal είναι ιδιοκτήτρια της Autotechnica στη Βουλγαρία, στην οποία η Autohellas θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατ. ευρώ.

Autohellas: Eξαγορά της Autotechnica Βουλγαρίας
Στην εξαγορά της εταιρίας Bemal Auto LTD έναντι 1 εκατ. ευρώ προχώρησε η εταιρία Autohellas στις 31 Ιουλίου 2003.

Oπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτή έγινε κατόπιν της σχετικής έγκρισης από τη γενική συνέλευση των μετόχων της 22ας Μαΐου 2003.

Σημειώνεται ότι η Bemal Auto LTD είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας Autotechnica LTD, η οποία δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και αποτελεί τον εθνικό franchisee της Hertz στη χώρα αυτή, ενώ είναι παράλληλα και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Seat και Αudi (Volkswagen Group) στη Βουλγαρία.

Η Autotechnica ιδρύθηκε το 1995 και εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας, τα δε κεφάλαιά της στις 31/12/2002 ανέρχονταν σε 760 χιλ. ευρώ, οι πωλήσεις το 2002 έφθασαν τα 5,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων τα 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων τις 544 χιλ. ευρώ.



Στους επόμενους μήνες η Autohellas θα προχωρήσει και σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Autotechnica κατά 2 εκατ. ευρώ, όπως ήδη αποφασίστηκε και στη γενική συνέλευση των μετόχων της 22ας Μαΐου 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v