Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Ζημιές 22,45 εκατ. € στο εξάμηνο

Με ζημιές μετά από φόρους 22,45 εκατ. ευρώ έκλεισε το α΄ εξάμηνο 2008 η Αlpha Trust εξαιτίας της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας και της πτώσης του Χ.Α., η διοίκησή της όμως προτίθεται να προτείνει διανομή πρόσθετου μερίσματος.

Ανδρομέδα: Ζημιές 22,45 εκατ. € στο εξάμηνο
Με ζημιές μετά από φόρους 22,45 εκατ. ευρώ έκλεισε το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Αlpha Trust Aνδρομέδα εξαιτίας της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας για τις μετοχικές αγορές και της μεγάλης πτώσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η διοίκησή της όμως προτίθεται να προτείνει τη διανομή πρόσθετου μερίσματος από κέρδη παλαιοτέρων χρήσεων.

Το ενεργητικό της Ανδρομέδα στις 30 Ιουνίου 2008, ανήλθε σε € 81,66 εκατ., έχοντας σημειώσει απώλειες -20,85% από την αρχή της χρήσης, ενώ για την ίδια περίοδο η μεταβολή του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. διαμορφώθηκε σε -33,58%.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της Εταιρίας στις 30 Ιουνίου 2008 ανήλθε σε € 2,90, με την χρηματιστηριακή τιμή της να ανέρχεται σε € 2,25. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount -22,41%. Το μεσοσταθμικό discount των εταιρειών του κλάδου διαμορφώθηκε σε -26,32% και όλες οι εισηγμένες στο Χ.Α. Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου διαπραγματεύονταν σε discount από -0,76% έως –36,13%.

Σημειώνεται ότι όλες οι εταιρίες του κλάδου κινήθηκαν σε πλαίσιο αρνητικών αποδόσεων εύρους από -11,22% έως –28,06%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ενώ η μεσοσταθμική απόδοση του συνόλου των εταιριών στο πρώτο εξάμηνο του 2008 διαμορφώθηκε σε -18,33%.

Στο τέλος του εξαμήνου, το χαρτοφυλάκιο της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, σε τρέχουσες τιμές μη περιλαμβανομένων των ιδίων μετοχών, ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 58% σε μετοχές, κατά 15% σε ομόλογα, κατά 19% σε διαθέσιμα και κατά 8% σε funds εξωτερικού. Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας ήταν στις εταιρίες S&B, FRIGOGLASS, ΤΙΤΑΝ, PAULSON ADVANTAGE PLUS LTD, INFORM LYKOS, RECONSTRUCTION CAPITAL, COCA COLA, REDS, PAULSON ENHANCED LTD και GENERAL AMERICAN INVESTORS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, με δεδομένο το ικανοποιητικό υπόλοιπο των αδιανέμητων κερδών προηγούμενων χρήσεων, έχει συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008, στην οποία θα προτείνει τη διανομή πρόσθετου μερίσματος από κέρδη παλαιότερων χρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v