Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός: Εγκριση επιχορήγησης σε τρεις τομείς

Επιδότηση σε τρία επενδυτικά προγράμματα θα λάβει η εταιρία Μαθιός Πυρίμαχα. Τα προγράμματα αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση, τον εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και την έρευνα.

Μαθιός: Εγκριση επιχορήγησης σε τρεις τομείς
Την έγκριση ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ”Ενίσχυση Περιβαλλοντικών Σχεδίων” του επιχειρηματικού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, ανακοίνωσε η εταιρία Μαθιός Πυρίμαχα.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Σκοπός της επιχείρησης είναι η εισαγωγή και πιστοποίηση Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ΕΜΑS, μέσω ειδικού εξοπλισμού που τεκμηριωμένα συμβάλλει στην ικανοποίηση των απαιτήσεων εφαρμογής του κανονισμού.

Επίσης εγκρίθηκε η υπαγωγή στην ενίσχυση της επιχορήγησης του Ν. 2601/98 της επένδυσης για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της εταιρίας συνολικής παραγωγικής και ενισχυμένης δαπάνης 1.481.449 ευρώ, από την οποία το 35% είναι η επιχορήγηση.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο συνεργασίας της εταιρίας με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εγκρίθηκε επιδοτούμενο πρόγραμμα έρευνας της εταιρίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη νέων οργανόφιλων προϊόντων για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από υγρούς υδρογονάνθρακες και τα παράγωγά τους από το υπουργείο Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας - Πρωτοβουλία Εύρηκα) συνολικού προϋπολογισμού 344.936 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v