Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινέρβα: Αύξηση κερδών, κάμψη στις πωλήσεις

Κάμψη των πωλήσεων κατά 6,67% ανακοίνωσε η Μινέρβα για το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση 61,49%. Για το σύνολο του έτους η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει άνοδο των πωλήσεων κατά 6%.

Μινέρβα: Αύξηση κερδών, κάμψη στις πωλήσεις
Κάμψη των πωλήσεων και αύξηση των κερδών ανακοίνωσε η Μινέρβα για το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 6,67% και ανήλθαν στα 8,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με 9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2002, εξέλιξη που αποδίδεται στη αρνητική συγκυρία στην αγορά λιανικής κατά τους τελευταίους μήνες.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2003 στις 468,9 χιλ. ευρώ έναντι 290,4 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 61,49%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας στο πρώτο εξάμηνο του 2003 παραμένει εξίσου υψηλό με αυτό του πρώτου τριμήνου, και διαμορφώνεται στο 40,1% από 28,6% που ήταν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002, καθώς οι κινήσεις της διοίκησης της εταιρίας να επεκτείνει την παραγωγική της δυναμικότητα στη Ρουμανία αλλά και να εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων με πιο μοντέρνες γραμμές απέφεραν σημαντικά οφέλη, περιορίζοντας το κόστος παραγωγής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, οι ήδη αυξημένες παραγγελίες για τους επόμενους μήνες αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τον τζίρο της κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Για το σύνολο του έτους ο κύκλος εργασιών, σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις της διοίκησης, θα σημειώσει αύξηση κατά 6%, ενώ και η κερδοφορία θα ενισχυθεί σημαντικά σε σχέση με τη χρήση του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v