Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Για τις 9/9 αναβλήθηκε η γενική συνέλευση

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕΓΕΚ, η οποία αναβλήθηκε σήμερα λόγω έλλειψης απαρτίας.

ΑΕΓΕΚ: Για τις 9/9 αναβλήθηκε η γενική συνέλευση
Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕΓΕΚ, η οποία αναβλήθηκε σήμερα λόγω έλλειψης απαρτίας.

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης που επρόκειτο να συζητηθούν ήταν η έγκριση των βασικών σημείων του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας μετά τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζες και τον επιχειρηματία κ. Μαρούλη, όπου περιλαμβάνεται και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά περίπου 75 εκατ. ευρώ.

---Η ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ για επιστροφή στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

Η ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί ότι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 26.06.2008, αποφασίσθηκε, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.5.1.β του Κανονισμού του ΧΑ, η μεταφορά των μετοχών της εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης. Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2008.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3.1.2.5.1.β του Κανονισμού του ΧΑ, στην Κατηγορία Επιτήρησης εντάσσονται οι μετοχές εκδότη εφόσον οι ζημιές κατά τη χρήση είναι μεγαλύτερες από το τριάντα τοις εκατό (30%) της καθαρής θέσης, χωρίς παράλληλα ο εκδότης να έχει προχωρήσει σε πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου.

Η εξέταση του εν λόγω κριτηρίου γίνεται βάσει των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και ως ‘αποτελέσματα χρήσεως λαμβάνονται τα αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.

Περαιτέρω, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.6 του Κανονισμού του ΧΑ, σε περίπτωση ένταξης στην Κατηγορία Επιτήρησης για λόγους που αφορούν τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων, όπως η παρούσα, η έξοδος από την εν λόγω κατηγορία και η επανένταξη στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης επιτρέπεται εφόσον πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή, η επανένταξη πραγματοποιείται κατά την εισαγωγή των νέων προερχόμενων από την αύξηση μετοχών.

Η εταιρία, την 26.06.2008 ενημέρωσε ότι επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και τον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Μαρούλη για την απόκτηση από την εταιρία ΠΡΟΜΑΧΟΣ Α.Ε., συμφερόντων του τελευταίου, ποσοστού μέχρι του 1/3 των μετοχών της ΑΕΓΕΚ και του 80% των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση την 29η Αυγούστου 2008 με θέματα, μεταξύ άλλων, (i) έγκριση των βασικών σημείων του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας, και (ii) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €75.268.962,00 με έκδοση 150.537.924 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,50 εκάστης και τιμής διάθεσης ομοίως €0,50 ανά μετοχή, με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ τραπεζικών ιδρυμάτων,

Συναφώς προς τα ανωτέρω, προκύπτει ότι, τηρουμένων των όρων της διάταξης της παραγράφου 3.1.2.6 του Κανονισμού του ΧΑ, κατά την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ των νέων μετοχών, οι οποίες θα προέλθουν από την πραγματοποίηση της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας , θα επανενταχθεί το σύνολο των μετοχών της εταιρίας (υφιστάμενες και νέες) στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v