Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρέλια: Αύξηση σε πωλήσεις, υποχώρησαν τα κέρδη

Αύξηση 17% σημείωσαν οι πωλήσεις της Καρέλια στο εξάμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας υποχώρησαν κατά 4,4%, λόγω κυρίως της ανατίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Καρέλια: Αύξηση σε πωλήσεις, υποχώρησαν τα κέρδη
Αυξημένες καταγράφηκαν οι πωλήσεις της Καρέλια στο εξάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, η κερδοφορία της εταιρίας παρουσίασε κάμψη, λόγω κυρίως του ισχυρού ευρώ.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 63 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η εταιρία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 5,2 δισ. τσιγάρων, έναντι 3,9 δισ. τσιγάρων στο α’ εξάμηνο πέρυσι (+33%).

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 4,4% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι, καθώς διαμορφώθηκαν στα 11,2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η βασική αιτία αυτής της μείωσης ήταν η ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου σε σχέση με την περυσινή χρονιά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της εταιρίας προέρχεται σε πωλήσεις εκτός Ελλάδος, οι οποίες τιμολογούνται κατά κανόνα σε δολλάρια.

Εάν η ισοτιμία του ευρώ παρέμενε στα περυσινά επίπεδα, η εταιρία υπολογίζει ότι θα κατέγραφε καθαρά κέρδη πάνω από 16 εκ. ευρώ (+34%).

Η Καρέλια παρουσίασε σημαντική αύξηση στις διεθνείς πωλήσεις, κατά 55% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Όπως αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ύψους 17 εκ. ευρώ για το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v