Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Εξετάζει στρατηγικές συνεργασίες

Μία νέα, επιθετική στρατηγική εγκαινιάζει η διοίκηση της Ευρωσύμβουλοι, με στόχο την κεφαλαιοποίηση της σχέσης της εταιρίας με την καινοτομία, τη δημιουργία υπεραξιών και την ανάπτυξη των θυγατρικών στο εξωτερικό.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Ευρωσύμβουλοι: Εξετάζει στρατηγικές συνεργασίες
Μία νέα, επιθετική και φιλόδοξη στρατηγική εγκαινιάζει η διοίκηση της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., με στόχο την κεφαλαιοποίηση της σχέσης της εταιρίας με την καινοτομία, τη δημιουργία υπεραξιών από την τοποθέτηση και διαχείριση κεφαλαίων σε επενδυτικές ιδέες, καθώς και τη μεταφορά know how και την ανάπτυξη του δικτύου των θυγατρικών της στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό:

Επιδιώκεται η σύμπραξη με στρατηγικό εταίρο, μέσω της Euroconsultans International S.A. Προς τον σκοπό αυτόν πραγματοποιούνται ήδη διερευνητικές συζητήσεις με 3 - 4 οίκους από τη Γερμανία και την Αγγλία, προκειμένου να αποκτήσουν μετοχικό μερίδιο στην εταιρία.

Ανάλογη διερεύνηση θα γίνει και με αντίστοιχους οίκους στις ΗΠΑ. Το σκεπτικό αυτής της κίνησης για την Ευρωσύμβουλοι είναι να αποκτήσουν ισχυρή συμμαχία με μία εταιρία η οποία δεν έχει παρουσία στις χώρες όπου δραστηριοποιείται σήμερα ο όμιλος, με διττό στόχο.

Αφενός την ισχυροποίηση της μπράντας Euroconsultans International και αφετέρου τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης της.

Εκτιμάται ότι στα επόμενα 2 - 3 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός, σε διαφορετική περίπτωση η Euroconsultans International, που είναι μέτοχος σε 7 εταιρίες στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία (υπό σύσταση), στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Μπαχρέιν και στην Κροατία (ενώ η Ευρωσύμβουλοι είναι μέτοχος σε 3 ακόμη εταιρίες, στην Τσεχία, στη FYROM και στη Σερβία) θα εισαχθεί στο Plus του Λονδίνου.

Έως τα τέλη του έτους προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τον εντοπισμό συνεταίρου της Ευρωσύμβουλοι, προκειμένου να ιδρυθεί Venture Capital για την υποστήριξη έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια, καθώς και fund για την ανάληψη έργων ΣΔΙΤ στις βαλκανικές χώρες, που θα κυμαίνονται από 50 έως 100 εκατ. ευρώ.

Η θυγατρική ICTV είναι στην τελική ευθεία για την είσοδό της στο Plus του Λονδίνου. Η εταιρία έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, στη Θερμοκοιτίδα i4G που έχει δημιουργήσει η Ευρωσύμβουλοι, και δραστηριοποιείται από το 2003 στον τομέα παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας, πληροφόρησης, επικοινωνίας και διαφήμισης με τη χρήση ευρυζωνικών υποδομών.

Έως τώρα έχει δημιουργήσει ευρυζωνικές υπηρεσίες για 6 ξενοδοχεία, στην Ελλάδα (Thrace Palace στην Αλεξανδρούπολη και Tobacco Hotel στη Θεσσαλονίκη), στο Ντουμπάι και στο Αμπού Ντάμπι, καθώς και για το νοσοκομείο Ιασώ, αν και στο τελευταίο δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη. Αυτή τη στιγμή διεκδικεί έργο σε αλυσίδα ξενοδοχείων στην Καραϊβική και σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά ένα ακόμη προϊόν, το IPTV, που θα απευθύνεται στην οικιακή κατανάλωση και για τον σκοπό αυτόν βρίσκεται σε συζητήσεις με παρόχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η θυγατρική Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. εξετάζει την προοπτική να εισαχθεί στην ΕΝ.Α.

Η Stem Health S.A. (σύμπραξη Ευρωσύμβουλοι και ΥΓΕΙΑ), που αναπτύσσει τράπεζες βλαστοκυττάρων, μετά την ίδρυση θυγατρικής στη Ρουμανία, ανέλαβε πρόσφατα τη δημιουργία της πρώτης ανάλογης τράπεζας που θα γίνει στο Αμπού Ντάμπι, σε συνεργασία με τη United Eastern Medical Services και το Τεχνολογικό Πάρκο του Αμπού Ντάμπι. Σύντομα αναμένεται να κλείσουν οι συμφωνίες για την ανάπτυξη ανάλογων τραπεζών στο Μαρόκο και στην Αίγυπτο.

Με ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ύψους 15 εκατ. ευρώ στις 30/6, η Ευρωσύμβουλοι προσδοκά για φέτος συνολικές πωλήσεις 13 - 14 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Πάρις Κοκορότσικος και κ. Στάθης Ταυρίδης αντίστοιχα, σε συνάντηση με δημοσιογράφους που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην έδρα της εταιρίας, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα τρία χρόνια η εταιρία θα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης 20%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από το διεθνές δίκτυό της.

Η ανάπτυξη αυτή σχεδιάζεται να προέλθει κυρίως από την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Αττικής, καθώς και από τη διεύρυνση του μεριδίου της σε έργα του Δημοσίου, μέσω του Δ΄ ΚΠΣ, «οροφή», πάντως, για τα οποία τίθεται το 25% επί του συνολικού τζίρου της, από 7% που ήταν το 2004. Σήμερα πλέον του 50% του τζίρου της Ευρωσύμβουλοι προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ το 22% - 25% από τη δραστηριοποίησή της στην αγορά της Αθήνας.

Πρόσφατα η εταιρία εξασφάλισε έργο 3 εκατ. ευρώ από το Αζερμπαϊτζάν, που αφορά στην αναδιοργάνωση του υπουργείου Οικονομίας, για την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου της χώρας. Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης της Ιρλανδίας και τον ΕΟΜΜΕΧ και επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η Ευρωσύμβουλοι. Επίσης, η εισηγμένη πρόσφατα εξασφάλισε έργο από την EBRD στα Σκόπια.

Στις 15 Οκτωβρίου η διοίκηση της Ευρωσύμβουλοι θα πραγματοποιήσει παρουσίαση του φερώνυμου ομίλου και των προοπτικών του στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου ανάλογη παρουσίαση θα γίνει και στον αμερικανικό Σύνδεσμο Εταιριών Συμβούλων στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v