Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κάλυψη της κυβέρνησης στον Τ. Αθανασόπουλο

Πλήρη κάλυψη παρέχει η κυβέρνηση στη διοίκηση της ΔΕΗ και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Τ. Αθανασόπουλο.

ΔΕΗ: Κάλυψη της κυβέρνησης στον Τ. Αθανασόπουλο
Πλήρη κάλυψη παρέχει η κυβέρνηση στη διοίκηση της ΔΕΗ και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Τ. Αθανασόπουλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος που ρωτήθηκε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόσο για τις αυξημένες ζημίες που αναμένεται να παρουσιάσει η ΔΕΗ στο β΄ εξάμηνο, όσο και για τα μπόνους των στελεχών, απέδωσε κυρίως στο διεθνές ράλι του πετρελαίου τις ζημίες, ενώ υποστήριξε ότι η Επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική αμοιβών των στελεχών της με τα δεδομένα της αγοράς.

Ειδικότερα, ο κ. Ρουσόπουλος, επικαλούμενος ενημέρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης, εξέφρασε την άποψη ότι η παρουσίαση των γεγονότων ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ για τη διεύρυνση των ζημιών της στο β΄ εξάμηνο «είναι ελαφρώς στρεβλωμένη, καθώς οι υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς το κοινωνικό σύνολο επιβαρύνουν σε κάποιο βαθμό τα οικονομικά της αποτελέσματα, ακριβώς λόγω της ανάγκης κάλυψης της ζήτησης για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική των αυξημένων ζημιών τις απέδωσε στις «δεδομένες άνευ προηγουμένου αυξήσεις των διεθνών τιμών των καυσίμων που ήταν αναμενόμενο να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα οποιασδήποτε επιχείρησης, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση αυτών των πρώτων υλών».

Δικαιολογώντας περαιτέρω την προοπτική αυτή ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι «τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις δεδομένες δυσκολίες που αντιμετώπισε η ΔΕΗ στην ηλεκτροπαραγωγή, καθώς και την υποχρέωση της ΔΕΗ να μην αυξήσει περαιτέρω την εγκαταστημένη βάση ηλεκτροπαραγωγής λόγω απελευθέρωσης της αγοράς, αιτιολογεί σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά αποτελέσματα».

Ενδεικτικό στοιχείο της πλήρους κάλυψης του κυβερνητικού εκπροσώπου στη διοίκηση της ΔΕΗ είναι και το γεγονός ότι διάβασε στους πολιτικούς συντάκτες, όταν ρωτήθηκε για τα μπόνους των στελεχών, που δίδονται σε μια κακή οικονομική συγκυρία για την Επιχείρηση, την ανακοίνωση της ίδιας της ΔΕΗ για το θέμα αυτό, κείμενο το οποίο όπως είπε, δόθηκε από το ΥΠΑΝ.

Επιπλέον εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει κάποιος να αρχίσει να σκέφτεται πώς λειτουργεί η αγορά. Εάν δηλαδή μια επιχείρηση, την οποία θέλουμε να εξυγιανθεί και να μπορέσει να γίνει ακόμη καλύτερη προκειμένου να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες, θα πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες που ακολουθεί και η υπόλοιπη αγορά».

Μάλιστα δεν δίστασε να επικαλεσθεί και την προσωπική του εμπειρία στην ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v