Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Σύμβαση για Εκθεσιακό Κέντρο

Υπογράφηκε χθες μεταξύ της ΟΛΠ και των εταιρειών DAMCO ENERGY, JP ΑΒΑΞ, LAMDA DEVELOPMENT, REDS, ROTA ΕΠΕ, ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ, η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος κατασκευής του νέου Εκθεσιακού Κέντρου Πειραιά.

ΟΛΠ: Σύμβαση για Εκθεσιακό Κέντρο
Υπογράφηκε χθες, 1/10/2008 μεταξύ της ΟΛΠ και των εταιρειών DAMCO ENERGY, JP ΑΒΑΞ, LAMDA DEVELOPMENT, REDS, ROTA ΕΠΕ, ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ ως μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας Αποκλειστικού Σκοπού (ΑΕΑΣ), η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος κατασκευής, χρήσης και εκμετάλλευσης του νέου Εκθεσιακού Κέντρου της ΟΛΠ στη θέση Παλατάκι της λιμενικής ζώνης Πειραιά.

Το νέο εκθεσιακό κέντρο, συνολικής επένδυσης περίπου 90 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από την ΑΕΑΣ, η οποία λαμβάνει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του Εκθεσιακού κέντρου για 25 έτη έναντι υποχρέωσης καταβολής ανταλλάγματος ως κατ' έτος ποσοστού επί των εσόδων της στην ΟΛΠ.

Το ετήσιο αντάλλαγμα για την ΟΛΠ ΑΕ δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ αναπροσαρμοζόμενο με Δ.Τ.Κ+1 ποσοστιαία μονάδα ετησίως και θα αρχίσει να καταβάλλεται με την έναρξη λειτουργίας του νέου εκθεσιακού κέντρου.

Με βάση τα ως άνω προκύπτει ότι το τελικό ποσόν που θα εισπράξει η ΟΛΠ ΑΕ κατά την περίοδο της παραχώρησης είναι 99εκ. ευρώ, η παρούσα αξία αυτού με συντελεστή προεξόφλησης 9% που προέβλεπε η σχετική διακήρυξη είναι 35 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος της παραχώρησης το Εκθεσιακό Κέντρο θα περιέλθει στην ΟΛΠ.

Το μέγεθος και η εμπειρία των μετόχων της ΑΕΑΣ, καθώς και η πλεονεκτική θέση κατασκευής του νέου εκθεσιακού κέντρου εγγυώνται και μια αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική σχέση και την απόλυτη επιτυχία της πρώτης σημαντικής παραχώρησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Ταυτόχρονα, οι πολύχρονες και επίμονες προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΛΠ, σε συνδυασμό με την ουσιαστική πολιτική αρωγή των διατελεσάντων Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας κ.κ. Μ. Κεφαλογιάννη, Γ. Βουλγαράκη καθώς και του Α. Παπαληγούρα, επιτρέπουν την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης μας για αναζωογόνηση του λιμανιού ως κόμβου διεθνών εκθέσεων και εκδηλώσεων προς όφελος τόσο της ΟΛΠ όσο και της οικονομικής ανάπτυξης του Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v