Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Απόφαση για ΑΜΚ με 4 φάσεις

Την ΑΜΚ της εταιρίας Προοδευτική κατά 6,6 εκατ. ευρώ, με την καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών, ενέκριναν οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Προοδευτική: Απόφαση για ΑΜΚ με 4 φάσεις
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Προοδευτική ενέκριναν οι μέτοχοι στη Γ.Σ. που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί σε 4 φάσεις ως εξής:

Α) Αύξηση 6,6 εκατ. ευρώ που θα γίνει με την καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών, για τους παλαιούς μετόχους. Συγκεκριμένα θα εκδοθεί 1ν/1π με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 22.119.250 μετοχές.

Β) Με την είσοδο στην εταιρία στρατηγικών επενδυτών και την έκδοση νέων μετοχών το ποσό θα κυμαίνεται από 1 έως 30 εκατ. ευρώ και με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ.

Γ) Με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας έως 5 εκατ. ευρώ.

Δ) Με την έκδοση νέων μετοχών για νέους μετόχους έως 5 εκατ. ευρώ, με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Στη συγκεκριμένη έκδοση μπορούν να συμμετέχουν και οι παλαιοί μέτοχοι της εταιρίας, εφόσον το επιθυμούν.

Η Γ.Σ. ενέκρινε ακόμη την επέκταση του σκοπού της εταιρίας στους τομείς ενέργειας, real estate, ναυτιλιακών, εμπορίας και μίσθωσης μηχανημάτων έργου, logistics και στην εισαγωγή και εμπορία εξοπλισμού για έργα υποδομών.

Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Κ. Κούτλας αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορούσε στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν οριστικοποιηθεί η σχετική συμφωνία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές που προέρχονται από τους χώρους της ναυτιλίας και του real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v