Attica: Εγκριση σχεδίου συγχώνευσης με Blue Star

Οι μέτοχοι της Blue Star Ναυτιλιακή θα ανταλλάξουν 1 μετοχή τους προς 0,69 νέες μετοχές της Attica Συμμετοχών, στο πλαίσιο του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης των δύο εταιριών που ενέκριναν τα Δ.Σ. σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Attica: Εγκριση σχεδίου συγχώνευσης με Blue Star
Οι μέτοχοι της Blue Star θα ανταλλάξουν 1 μετοχή τους προς 0,69 νέες μετοχές της Attica Συμμετοχών, στο πλαίσιο του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης των δύο εταιριών που ενέκριναν τα Δ.Σ. σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Διοικητικά Συμβούλια της Attica Συμμετοχών, Blue Star Ναυτιλιακή και Superfast Ferries Ναυτιλιακή (100% θυγατρική της πρώτης), αφού έλαβαν υπόψη τους τις εκθέσεις αποτίμησης ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων, ενέκριναν στις σημερινές ξεχωριστές συνεδριάσεις τους το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση των δύο τελευταίων από την Attica Συμμετοχών.

Βάσει του παραπάνω Σχεδίου οι μέτοχοι της Blue Star - εκτός της συμμετοχής της Attica Συμμετοχών στην Blue Star - θα ανταλλάξουν 1 μετοχή τους, ονομαστικής αξίας Ευρώ 1 έκαστη, προς 0,6963 νέες μετοχές της Attica Συμμετοχών που θα εκδοθούν εκ της συγχώνευσης με απορρόφηση, νέας ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,83 έκαστη.

Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής και εν γένει οι όροι του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης τελούν υπό την έγκριση των γενικών Συνελεύσεων των συγχωνευομένων εταιριών και την προϋπόθεση χορηγήσεως των κατά νόμο προβλεπόμενων αδειών ή εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Attica Συμμετοχώνθα ανέρχεται σε Ευρώ 117.539.371 διαιρούμενο σε 141.613.700 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,83. Οι προ της συγχώνευσης μέτοχοι της Attica Συμμετοχών, θα εξακολουθήσουν να κατέχουν 104.173.680 μετοχές, ενώ οι μέτοχοι της Blue Star Ναυτιλιακή θα κατέχουν 37.440.020 μετοχές.

Για τα τυχόν προκύπτοντα κλασματικά υπόλοιπα δεν θα εκδοθούν τίτλοι, αλλά θα τακτοποιηθούν με σχετική απόφαση σε επόμενη Γενική Συνέλευση, κατ' εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της παρούσας συγχώνευσης, οι μετοχές που αναλογούν στους μετόχους της Blue Star Ναυτιλιακή παρέχουν σε αυτούς, το δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη της Attica Συμμετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v