Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΥΜΒ: Δημιουργία PPP Fund για έργα στα Βαλκάνια

Στη δημιουργία του πρώτου ελληνικού PPP Fund για έργα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια αναφέρθηκε η Ευρωσύμβουλοι στην ΕΘΕ. Επίσης εκτιμά για την επόμενη 3ετία ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης 15%-20%.

ΕΣΥΜΒ: Δημιουργία PPP Fund για έργα στα Βαλκάνια
Στο αναπτυξιακό πλάνο για την τριετία 2008 - 2010, που επικεντρώνεται στην ισχυροποίηση του Δικτύου, την αξιοποίηση υπεραξιών από τις συμμετοχές της θερμοκοιτίδας i4G και τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού PPP Fund για επενδύσεις σε έργα ΣΔΙΤ σε Ελλάδα και Βαλκάνια αναφέρθηκε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην ΕΘΕ.

Επίσης εκτιμά για την επόμενη 3ετία ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης 15%-20%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο Δρ Πάρι Κοκορότσικο, τον Αντιπρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο κο Στάθη Ταυρίδη και τον Οικονομικό Διευθυντή κο Γιώργο Τσιώτρα.

Η Διοίκηση της Ευρωσύμβουλοι παρουσίασε την πορεία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας και των οικονομικών της μεγεθών καθώς και την στρατηγική ανάπτυξής της στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Πάρις Κοκορότσικος, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού πλάνου (2001 - 2006) της εταιρίας, που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Δικτύου θυγατρικών εταιριών στο εξωτερικό.

Το Δίκτυο της EUROCONSULTANTS INTERNATIONAL, αποτελείται σήμερα από 11 εταιρίες στο Λουξεμβούργο, Κύπρο, Μπαχρέϊν, Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία και ΠΓΔΜ. Το 45% του κύκλου εργασιών της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., προέρχεται από έργα που υλοποιεί σε περισσότερες από 25 χώρες του εξωτερικού.

Όπως επισημαίνεται, το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας για την τριετία 2008 - 2010, επικεντρώνεται στην ισχυροποίηση του Δικτύου της μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας (ανάπτυξη δικτύου θερμοκοιτίδων, υποστήριξη επενδυτικών προγραμμάτων μέσω τραπεζών), την αξιοποίηση υπεραξιών από τις συμμετοχές της θερμοκοιτίδας i4G και την ενίσχυση των υπό διαχείριση Επιχειρηματικών Κεφαλαίων καθώς και τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού PPP Fund για επενδύσεις σε έργα ΣΔΙΤ στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά την αγορά του εσωτερικού, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών στον Ιδιωτικό Τομέα και στη διεύρυνση των εργασιών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μέσω της ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ (Δ ΚΠΣ).

Η στρατηγική της εταιρίας στα επόμενα χρόνια, συνοψίζεται στην κεφαλοποίηση της σχέσης της εταιρίας με την καινοτομία, τη δημιουργία υπεραξιών από την τοποθέτηση και διαχείριση κεφαλαίων σε επενδυτικές ιδέες και στην μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάπτυξη του δικτύου των θυγατρικών εταιριών στο εξωτερικό με την ισχυροποίηση του brand name EUROCONSULTANTS INTERNATIONAL SA..

Επιπλέον, η εταιρία αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2008, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα κέρδη μετά φόρων της συγκεκριμένης περιόδου, υπερέβησαν τα αντίστοιχα ολόκληρου του 2007.

Η εκτίμηση για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, είναι πως τα αποτελέσματα θα κινηθούν σε αντίστοιχους ψηλούς ρυθμούς, με στόχο για την επόμενη 3ετία ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης 15%-20%.

Αναφορικά δε με τη θυγατρική εταιρία ICTV Hellaς Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης με τη χρήση ευρυζωνικών δικτύων, σημειώθηκε ότι προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η εισαγωγή της στην αγορά PLUS του Λονδίνου.

Τέλος, σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις σημειώνονται και στη Stem Health Α.Ε., θυγατρική του Ομίλου Υγεία, στην οποία η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. κατέχει το 25%, με τη δημιουργία τράπεζας βλαστοκυττάρων στη Ρουμανία και στο Αμπου Νταμπι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v