Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παΐρης: Θα αντλήσει κεφάλαια 1,6 εκ. ευρώ από ΑΜΚ

Κεφάλαια ύψους 1,6 εκατ. ευρώ προσδοκά να αντλήσει η Παΐρης από την αύξηση κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού. Το δικαίωμα στην αύξηση αποκόπηκε την 8/10/03.

Παΐρης: Θα αντλήσει κεφάλαια 1,6 εκ. ευρώ από ΑΜΚ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Παΐρης, από την οποία η εταιρία προσδοκά να αντλήσει κεφάλαια ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Το δικαίωμα προτίμησης για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου αποκόπηκε στις 8/10/03 και δικαιούχοι είναι όσοι κατείχαν μετοχές της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης την 7/10/03.

Τα κεφάλαια τα οποία θα αντλήσει η εταιρία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για τη μείωση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της, ο οποίος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου διαμορφωνόταν στα 10,5 εκατ. ευρώ και χρησιμοποιείται από την εταιρία ως κεφάλαιο κίνησης.

Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους, σε αναλογία μια νέα μετοχή για κάθε 4 παλαιές, στην τιμή των 1,61 ευρώ ανά μετοχή και με την έκδοση 994.293 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, στους στόχους της εταιρίας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, η αριστοποίηση του κόστους παραγωγής, η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η βελτίωση του μεριδίου αγοράς.

Επίσης το ενημερωτικό δελτίο τονίζει ότι για την επίτευξη των παραπάνω στόχων η εταιρία επενδύει σε ανανέωση και εκσυγχρονισμό των μηχανολογικών εγκαταστάσεών της, καθώς και σε έρευνα για νέα προϊόντα και μεθόδους παραγωγής. Επίσης, για την κατάκτηση περισσότερων πελατών και μεριδίου αγοράς, η εταιρία ακολουθεί αρκετά επιθετική πολιτική πιστώσεων προς τους πελάτες, κάτι που απαιτεί επένδυση σε κεφάλαια κίνησης.

Όπως αναφέρεται στις προβλέψεις αποτελεσμάτων, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αναμένεται να προσεγγίσει τα 13,6 εκατ. ευρώ, έναντι 14,3 εκατ. ευρώ το 2002, σημειώνοντας υποχώρηση σε ποσοστό 4,8%.

Αντίστοιχα τα κέρδη της εταιρίας αναμένεται να προσεγγίσουν τα 554 χιλ. ευρώ, έναντι 546 χιλ. ευρώ το 2002, σημειώνοντας οριακή αύξηση.

Αντίστοιχα σε ενοποιημένη βάση, όπου περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα της θυγατρικής της Polypack, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να προσεγγίσει τα 17 εκατ. ευρώ, έναντι 17,9 εκατ. ευρώ το 2002. Αντίστοιχα τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 212 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 85 χιλ. ευρώ το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v