Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακούλης: Διεθνές συνέδριο τουριστικών λιμένων

Με επιτυχία διεξήχθη στις 26-28/09 στην Κέρκυρα η συνεδρίαση της διεθνούς επιτροπής μαρινών IMC, γνωστοποίησε η Κυριακούλης. Η φιλοξενία της επιτροπής έγινε με πρωτοβουλία της Κ&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου.

Κυριακούλης: Διεθνές συνέδριο τουριστικών λιμένων
Με επιτυχία διεξήχθη στις 26-28 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα η συνεδρίαση της διεθνούς επιτροπής μαρινών IMC (ICOMIA Marinas Committee), γνωστοποίησε η Κυριακούλης. Η πρόσκληση και φιλοξενία της επιτροπής έγινε με πρωτοβουλία της Κ&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου Α.Ε. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κ&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου Α.Ε. δραστηριοποιείται στον κλάδο της εκμετάλλευσης και διαχείρισης μαρινών από το 2001, παρέχοντας υπηρεσίες οργάνωσης, προώθησης και προβολής μαρινών. Η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. κατέχει (άμεσα) το 51,32% του μετοχικού της κεφαλαίου. 

Επιπλέον, η ΙMC, που αποτελεί μία από τις εννέα (9) επιτροπές της ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations), ασχολείται με τη διαχείριση και λειτουργία μαρινών και γενικότερα τουριστικών λιμένων. Στα θέματα αρμοδιότητάς της περιλαμβάνονται η ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη νέων πρακτικών και εφαρμογών κ.ά. Επιπλέον, η επιτροπή προετοιμάζει εισηγήσεις προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σχετικά με την έκδοση κοινοτικών οδηγιών που αφορούν σε κανονισμούς για τουριστικούς λιμένες.

Όπως επισημαίνεται, οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση είναι:
· Η προώθηση συστήματος αξιολόγησης μαρινών.
· Η λειτουργία εκπαιδευτικών σχολών για στελέχη μαρινών.
· Η ανάπτυξη δικτυακού τόπου για τους διαχειριστές των μαρινών.
· Η συλλογή στοιχείων και δεδομένων των υφιστάμενων μαρινών για ανάλογη αξιοποίηση.

Στα πλαίσια των παράπλευρων της συνεδρίασης εκδηλώσεων, στελέχη της Κ&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου Α.Ε. ξενάγησαν τους συνέδρους στη μαρίνα Γουβιών της Κέρκυρας και παρουσίασαν σε αυτούς τις υπόλοιπες μαρίνες όπου έχει μετοχικό ενδιαφέρον η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. (Λευκάδα, Καλαμάτα και Ζέα).

Την εκδήλωση έναρξης της συνεδρίασης τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος της Κέρκυρας κ. Μικάλεφ.

Σημειώνεται πως κάθε εξέλιξη στον κλάδο της εκμετάλλευσης και διαχείρισης μαρινών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. διότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία περιόδου 1/1-30/6/2008 το 14,28% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων (σύνολο ενεργητικού) αυτής έχει επενδυθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτόν. Με βάση τα ίδια οικονομικά στοιχεία, το 12,93% του κύκλου εργασιών του ομίλου της περιόδου 1/1 - 30/6/2008 προέρχεται από επιχειρήσεις αυτού του κλάδου (θυγατρικές της μητρικής).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v